Eind vorig jaar werd MediEvil, een game die in 1998 voor de eerste PlayStation uitkwam, aangekondigd voor de PlayStation 4. Sindsdien hebben we weinig meer van de game vernomen, maar eerder deze week werd er al gehint naar nieuwe informatie en beelden.

Tijdens de nieuwste episode van de PlayStation Blogcast heeft Shawn Layden van Sony nu onthuld wat het project precies inhoudt. Sinds de aankondiging van vorig jaar werd er vooral rekening mee gehouden dat het hier om een remaster ging. Dit blijkt echter niet te kloppen. Layden onthulde namelijk dat het hier om een volledige remake van MediEvil gaat, wat natuurlijk erg goed nieuws is.

Layden wist verder nog te vertellen dat Sony voor de ontwikkeling van de remake samenwerkt met Other Ocean Interactive, een studio die eerder werkte aan Rick and Morty: Virtual Rick-ality en Minecraft voor de Nintendo 3DS. Bij de ontwikkeling van de MediEvil remake zijn verder ook diverse mensen betrokken die eerder verantwoordelijk waren voor het origineel.

Als laatste meldde Layden dat er op woensdag 31 oktober, de dag van Halloween, een trailer van de remake van MediEvil uitgebracht zal worden. Komende week zullen we er dus achter komen hoe de game er op de PlayStation 4 uit komt te zien. Wellicht krijgen we dan ook te weten wanneer de game precies verschijnt.