PS4-gebruikers die Red Dead Redemption 2 in HDR willen spelen ondervinden de nodige problemen. Er zijn nu al behoorlijk wat mensen die aangeven dat de game onscherp wordt, dat de kleuren niet meer natuurgetrouw zijn en dat het lichtinval de game alleen maar lelijker maakt. Het probleem komt nu bij teveel mensen voor om het te negeren en de conclusie die we kunnen trekken is dat het inderdaad niet helemaal goed is gegaan.

Binnen onze redactie zijn er ook een aantal mensen die de game in HDR spelen en ook zij ondervinden dezelfde problemen. “Het maakt alles juist donkerder. Je kan het aanpassen maar dan gaat er weer detail verloren. Zonder HDR ziet het er veel beter uit”, meldt onze redacteur Patrick Zwarts.

Het feit dat er op internet dezelfde klachten te vinden zijn in grote aantallen, is het nu wachten totdat Rockstar een oplossing uitrolt. Het is immers zonde dat wanneer je een HDR TV hebt, je deze prachtige game niet in de volle glorie kunt ervaren.

Op Reddit heeft iemand ook nog een screenshot geplaatst die goed laat zien dat er iets mis is met de HDR-functie, deze kun je hieronder checken.