EA en DICE hebben het releaseplan van Battlefield V volledig uit de doeken gedaan en daaruit blijkt dat de game op maar liefst drie verschillende dagen uitkomt. De officiële release staat al sinds enige tijd vast op 20 november, maar als je op de Xbox One of pc speelt kan je al eerder toegang krijgen tot de gewone editie van de game.

De gewone game verschijnt 20 november, maar als je de Deluxe Edition aanschaft krijg je op 15 november (op alle platformen) al toegang tot deze nieuwe shooter. Op zich niet bijzonder, dat zien we met meer games gebeuren de laatste paar jaar, maar EA en DICE doen er nog een schepje bovenop.

Als je EA Access abonnee bent, dan kun je de game op 9 november al 10 uur spelen en als je Premium lid bent kan je vanaf die datum zelfs de hele game al spelen. Dat is dus 11 dagen eerder dan de gewone release. Nu is EA Access niet beschikbaar op de PlayStation 4, maar alsnog is dit een vrij onoverzichtelijke release.

Dan te bedenken dat de singleplayer in december aangevuld zal worden en eigenlijk dan pas compleet is. Daar blijft het niet bij, want de Battle Royale modus verschijnt pas in maart 2019. De game komt dus op verschillende dagen uit en de totale content is ook nog gefragmenteerd.