Het tweede kwartaal in het fiscale jaar 2019 is op 30 september ten einde gekomen en dat betekent in de weken erna nieuwe informatie over de geboekte resultaten. Zo ook van Sony en zij hebben met een rapport eerder vandaag bekendgemaakt hoe het er momenteel met de PlayStation 4 voor staat.

In de periode van juli tot en met september heeft Sony wereldwijd 3.9 miljoen PlayStation 4 consoles verkocht. Dat zijn er 300.000 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Geen reden tot zorgen, want richting het einde van een console cyclus nemen de verkopen altijd af.

Het doel van Sony is om tegen het einde van het huidige fiscale jaar 100 miljoen PlayStation 4 consoles te verschepen en ze liggen met 86.1 miljoen units momenteel goed op schema. Hoeveel consoles er daadwerkelijk zijn verkocht is niet bekend.

Daar waar de PlayStation 4 verkopen echter iets zijn teruggelopen, is de verkoop van software juist toegenomen. In het afgelopen kwartaal zijn er 75.1 miljoen games verkocht, wat 5.4 miljoen meer is dan vorig jaar. Verder is het aantal PlayStation Plus abonnees iets toegenomen, van 33.9 miljoen naar 34.3 miljoen abonnees. Dat is een groei van 400.000 gebruikers in een kwartaal.