Er was wat ophef toen afgelopen zomer bekend werd dat Spyro Reignited Trilogy een flinke day-one patch nodig zou hebben om te kunnen functioneren. Activision had op de website aangegeven dat het tweede en derde deel enkel beschikbaar zouden zijn via een download, dit blijkt nu iets genuanceerder te liggen. IGN heeft namelijk het één en ander opgehelderd door navraag te doen bij Activision.

De uitgever heeft aangegeven dat de volledige eerste game inderdaad op de disc staat. Van de tweede en derde game zijn het een aantal levels die op de disc staan. De resterende levels zul je dus moeten downloaden. Heb je geen internetverbinding, maar wel de disc-versie van de game? Dan kun je het gehele eerste deel spelen en enkele levels van het tweede en derde deel.

Welke levels dit precies zijn werd niet duidelijk, maar wat wel duidelijk is, is dat je een day-one patch nodig hebt om alles optimaal te laten werken. In ieder geval kun je beginnen aan het eerste deel, terwijl de rest van de content voor de andere games op de achtergrond gedownload zal worden.