Door het enorme gedoe rondom de micro-transacties van Star Wars Battlefront II doet EA nu een stuk voorzichtiger als het gaat om z’n nieuwe games. Battlefield V beschikt ook over micro-transacties, maar om eventuele onduidelijkheid te voorkomen, hebben EA en DICE een schema gepubliceerd met daarop concreet hoe het werkt.

De game beschikt over twee ‘valuta’s’, zo heb je de ‘Company Coin’ die je kunt verdienen door de game te spelen. Die valuta kun je gebruiken voor skilltree upgrades, wapens, voertuigen, nieuwe gear én cosmetische items. De andere valuta is ‘Battlefield Currency’ en daarmee kun je uitsluitend cosmetische items aanschaffen.

De Battlefield Currency kun je aanschaffen met echt geld en dient als een snelle manier om cosmetische items te unlocken als je geen zin hebt om dat met de Company Coin te doen. Lang verhaal kort, het is puur voor cosmetische items en de game kent geen enkel pay-to-win element.

De Battlefield Currency is overigens niet vanaf de release beschikbaar, omdat EA en DICE willen dat je de game leert kennen zoals het bedoeld is. Pas later zal de micro-transactie optie worden toegevoegd.