Inmiddels is het al meer dan een week geleden dat eindelijk Red Dead Redemption 2 verscheen. Het epos van Rockstar bleek kort na de lancering een waar kassucces te zijn, zoals je hier nog eens terug kunt lezen. Nu we enige tijd verder zijn, zullen ontzettend veel mensen de game gespeeld hebben. Een goede reden dus om van Red Dead Redemption 2 het onderwerp te maken van de Jouw mening voor deze week.

Dit keer een vraag in plaats van een stelling, namelijk of de game jullie verwachtingen heeft waargemaakt. We hoeven er niet buitengewoon veel woorden aan vuil te maken, want dat hebben we immers in de review al gedaan, waarin we de game werkelijk de hemel in hebben prezen. Toch hoef je nadat je de game hebt gespeeld natuurlijk niet mee te gaan in alle hosanna-uitingen. Simpelweg omdat het Western thema je niet aanspreekt en Red Dead Redemption 2 daar geen verandering in heeft kunnen brengen.

Ook kan het zijn dat je meer gemeen hebt met een game als Grand Theft Auto of je vindt games van Rockstar per definitie niet interessant. Misschien is de game zelfs wel een teleurstelling, bijvoorbeeld omdat de gameplay een heel stuk trager is dan die van GTA. Zo is met name de besturing wat trager in deze game en dat is tevens een veel gehoorde klacht. Ook het algehele tempo ligt wat lager en dat kan van invloed zijn op hoe jij er tegenaan kijkt na het spelen.

Er zijn ongetwijfeld nog tal van andere redenen te bedenken waarom je niks met deze game hebt, maar daar heb je hieronder de ruimte voor. Aan de andere kant moeten we het ook positief bekijken, want is het precies wat je verwacht had, is het meer of ben je compleet flabbergasted door wat Rockstar hier gemaakt heeft. Is het de fantastisch ogende wereld met al zijn details? Zijn het de verschillende markante personages die je tegenkomt? Verrast de game je op verschillende punten? Is de gameplay in het algemeen leuk, of zijn het specifieke onderdelen?

Gezien het feit dat we nu ruim een week verder zijn en iedereen de game dus heeft kunnen spelen, is dit een uitstekend onderwerp om nu hier tegen het licht te houden. We zijn weer reuze benieuwd naar jouw mening hierover. Dus meng je vooral weer in de discussie en vertel ons waarom Red Dead Redemption 2 jouw verwachtingen wel of juist niet heeft waargemaakt!