De Deense studio Playdead kennen we natuurlijk als de ontwikkelaar van Limbo en Inside. Beide games hadden een eigen, unieke stijl en kenden een 2D-perspectief. De games waren beiden een groot succes, maar toch gooit de ontwikkelaar het over een andere boeg voor een nieuwe, nog onaangekondigde game.

Tot nu toe was er eigenlijk nog niets bekend over de nieuwe game van Playdead. De studio deelde begin dit jaar wel een afbeelding, maar daar was niet veel uit op te maken. Arnt Jensen, de mede-oprichter van Playdead, heeft nu in een interview wat meer prijsgegeven en hij deelde enkele interessante details.

Zo liet Jensen weten dat de studio voor de nieuwe game afstapt van het 2D-design van Limbo en Inside. Het nieuwe spel betreft een third-person game die groter en meer open is dan de twee voorgaande Playdead-titels. Jensen gaf aan dat hij inmiddels wel klaar is met de beperkingen die een 2D-game met zich meebrengt en dat de ontwikkelaar op deze manier een nieuwe uitdaging aangaat.

Verder vertelde Jensen dat de nieuwe game een sci-fi avontuur is. Het spel moet wel hetzelfde gevoel overbrengen als Limbo en Inside, dus in die zin weten spelers van die twee games wel wat ze qua sfeer kunnen verwachten.

Meer informatie over de nieuwe game van Playdead is er momenteel niet. Wanneer het spel wordt aangekondigd, laten we dit vanzelfsprekend weten.