Vandaag de dag kunnen gamers bijna alle games van A tot Z live uitzenden via de Share knop op de PlayStation 4 controller, maar toch zijn er zo nu en dan uitzonderingen. Atlus is wat terughoudender met het implementeren van deze feature in haar games, waardoor slechts vooraf bepaalde stukken van een game hiervoor in aanmerking komen.

Persona 5 kon niet in z’n geheel uitgezonden worden en hetzelfde geldt nu ook voor Catherine: Full Body. Het is straks mogelijk om de hoofdmodus van de game tot ongeveer de helft live te streamen, net zoals wat andere modi in de game, maar het tweede gedeelte van het verhaal is niet beschikbaar om te delen.

Het is dus enigszins vergelijkbaar met de restricties die van toepassing waren op Persona 5, die later overigens werden versoepeld. Gezien die game net zoals Catherine erg op het verhaal leunt, is het op zich te begrijpen waarom Atlus restricties inbouwt. Hiermee voorkomen ze dat nieuwe spelers geconfronteerd worden met spoilers.

Aan de andere kant staat hier wel het gegeven dat Catherine geen nieuwe game is, maar een heruitgave van de gelijknamige titel uit 2011. Veel mensen hebben de game dus al gespeeld en zo enorm veel zal deze heruitgave niet van het origineel verschillen.

“It can be used perfectly! The Babel and Colosseum modes, including online battles, can all be distributed through the Share function! However, it is restricted in the latter half of the story mode to prevent spoilers.”