De NPD groep is verantwoordelijk voor het verzamelen van de verkoopcijfers in de Verenigde Staten voor onder andere games. In een document die zij naar buiten hebben gebracht staan enkele top 10’s van best verkochte games op verschillende platformen. Het mooie aan dit lijstje is dat het geldt voor alle games die zijn verkocht sinds de lancering van het betreffende platform, zo ook die van de PS Vita.

Uit dit lijstje blijkt dat Uncharted: Golden Abyss de absolute verkooptopper is geweest voor de handheld, maar die titel wordt gek genoeg opgevolgd door het uitermate slechte Call of Duty: Black Ops Declassified. Verder zien we Need for Speed: Most Wanted 2012 in het lijstje terugkomen, Persona 4: Golden, Unit 13 en Killzone: Mercenary.

Wat ons betreft is Uncharted: Golden Abyss de beste adventure game voor de PS Vita, Killzone: Mercenary de beste shooter, Need For Speed: Most Wanted 2012 de beste racer en Persona 4 Golden de beste JRPG. Qua fighters is het twijfelen tussen Mortal Kombat en Ultimate Marvel vs. Capcom 3, maar ook Street Fighter X Tekken mogen we niet vergeten.

Jammer genoeg heeft de PS Vita niet gepiekt zoals we graag hadden willen zien, maar toch is er wel een handjevol games waar je jezelf vandaag de dag nog steeds mee kunt vermaken.

Top 10 best verkochte PS Vita games in de Verenigde Staten

  1. Uncharted: Golden Abyss
  2. Call of Duty: Black Ops Declassified
  3. Assassin’s Creed III: Liberation
  4. Mortal Kombat 2011
  5. Little Big Planet
  6. Need For Speed: Most Wanted 2012
  7. Killzone: Mercenary
  8. Persona 4 Golden (Digital Sales not included)
  9. Ultimate Marvel Vs. Capcom 3
  10. Unit 13