Ubisoft heeft aangekondigd dat Assassin’s Creed: Odyssey later deze maand een nieuwe update krijgt die het één en ander aan nieuwe content doet toevoegen. Recent werd er al een nieuwe quest aan de game toegevoegd en dat zal met de komende update nogmaals gebeuren. Ook deze nieuwe quest valt weer onder de ‘Lost Tales of Greece’ quest-lijn.

Mocht je deze quest of de vorige niet in de game terugzien, dan is daar een reden voor. Je kunt dit pas spelen zodra je episode 5 in het hoofdverhaal bereikt hebt. Verder brengt Ubisoft nog een nieuw mythisch wezen naar de game, Steropes the Cyclops.

Als je (vanaf 13 november) het gevecht met Steropes aan gaat via de ‘The Lightning Bringer’ quest en je weet het monster te verslaan, dan ontvang je een nieuwe legendarische boog. Verder mogen spelers nog nieuwe epische evenementen verwachten, die zoal bestaan uit epische huurlingen en epische schepen.

Sargon zal later deze maand zijn voorraad updaten met twee exclusieve item pakketten en dat zijn de volgende: het Odysseus pakket en het Odysseus Naval pakket. Het eerste pakket bevat een nieuwe gear set, mount en wapen. Het Naval pakket komt met een nieuw schip ontwerp, een boegbeeld en een crew thema.

Als laatste brengt de november update nog het één en ander aan nieuwe opties en features met zich mee, zie hieronder:

  • De level-cap zal van 50 naar 70 stijgen. Spelers die level 50 al bereikt hebben, krijgen automatisch Ability Points om hun XP overflow te matchen.
  • Lagere upgradekosten voor je gear.
  • De optie om XP of Drachmae boosters te pauzeren.
  • De optie om standaard pijlen automatisch te craften als je munitie opraakt. Dit werkt alleen als je genoeg materiaal hebt.
  • De optie om je controller knoppen aan te passen.
  • De mogelijkheid om je armor te customizen. Dat wil zeggen dat je de statistieken van één item kunt combineren met het uiterlijk van de ander.