Wanneer je een PS4 Pro hebt ben je vast niet onbekend met het enorme geluid dat de console kan produceren. Kijk daarom niet gek op wanneer er iemand met een boarding pass bij je thuis aanbelt wanneer je Spider-Man of God of War aan het spelen bent, want je zou haast denken dat je op Schiphol staat. Sony brengt met enige regelmaat nieuwe revisies uit van de PS4 Pro en de nieuwste revisie is de CUH-7200.

Deze revisie zal in Japan verkocht worden als 2TB editie van de PS4 Pro, zoals je hier al hebt kunnen lezen. De 500 Million PS4 Pro was ook weer een andere revisie, namelijk de CUH-7116B, ouder dan de 7200 dus. Wil je de nieuwste revisie hebben? Dan ben je in Europa enkel en alleen aangewezen op de Red Dead Redemption 2 bundel.

Er zijn namelijk nog geen andere verkoop varianten van dit nieuwe model beschikbaar, behalve dat je dit model via deze Red Dead Redemption 2 bundel kunt krijgen. Digital Foundry nam de nieuwe revisie onder de loep en keek naar in hoeverre deze verschilt met de vorige revisies.

De launch PS4 is bijvoorbeeld de koelste, met een bovenkant temperatuur van rond de 48 graden, terwijl de 7100 (500 Million) al snel naar de 52 graden gaat. Hetzelfde geldt voor de 7200, ook die piekt rond de 52 graden. Sterker nog, als ze de zijkant testen van de PS4 Pro’s, is de laatste revisie het allerheetste bij de ventilatie schacht. Het launch model is dus de koelste, maar niet per se de stilste.

Het launch model produceert zo’n 50 decibel, terwijl de 7100 revisie 47 decibel produceert en de 7200 weer 45 decibel. Aan de achterkant is het nieuwe model ook de stilste, zo blijkt uit hun decibel test. Alhoewel dit misschien op papier heel weinig lijkt, is het verschil tussen 45 en 50 decibel meteen hoorbaar.

De conclusie van Digital Foundry is dat de PS4 Pro 7200 de stilste tot nu toe is. Ze gaan zelfs zo ver door te zeggen dat het een dag- en nacht verschil is met het launch model. Bekijk de volledige test hieronder.