EA: ‘Call of Duty kan verslagen worden.’

http://www.psx-sense.nl/plaatjes/img_4cf937854bdc4.jpg

Natuurlijk herinneren de meesten van ons wel Medal of Honor, wat de grote concurrent van Call of Duty: Black Ops zou worden. Dit plan van EA faalde echter jammerlijk en de kans om de shooter van Activision ooit nog van de troon te stoten leek verkeken.

Nu ligt er echter een nieuw plan op tafel om het marktaandeel van de DICE games te vergroten. Volgens het hoofd van EA is het noodzakelijk om enkele games achter elkaar beter dan Call of Duty te maken, waardoor fans langzaam maar zeker overstappen op een andere serie. Call of Duty heeft een hoop momentum weten te creëren in de afgelopen jaren het is zeer moeilijk om een rijdende trein in een keer stil te zetten.

“Activision an awful lot of momentum without heir brand, no doubt. What I’ve witnessed a couple of times in the games industry is the way you unseat a market leader is you make a better game a couple of times in a row. “

Volgend jaar heeft EA onder andere Crysis 2 en Bulletstorm klaarstaan, maar Battlefield 3 moet de genadeklap gaan geven en zorgen dat het stokje overgegeven wordt. Het gehele interview van Kotaku is hier te vinden.

Boxshot Battlefield 3

Bulletstorm

Releasedatum:
27-10-2011
Genre:
Actie
Uitgever:
EA
Ontwikkelaar:

18 reacties

 1. Anoniem -   
  Anoniem's avatar

  slaag me niet dood maar ik vind dat cod al van de troon is gestoten door battlefield bad company 2. Beste shooter op de consoles van het moment

 2.    270 XP
  fl1pp13's avatar

  @Anoniem:

  Beide hebben ook dezelfde score op MetaCritics gekregen, maar daar gaat het natuurlijk niet om. Het gaat voor dit soort bedrijven om de verkoopcijfers

 3. Anoniem -   
  Pepsi's avatar

  Black ops is een echte kutgame (multiplayer), niets dan vastlopers, connectieproblemen, eruit gesmeten worden als je net eens veel punten hebt – die je dan uiteraard weer kwijt bent. Ik moet telkens m’n PS3 via de schakelaar uitzetten, al die problemen heb ik met medal of honor of bad company 2 niet. Singleplayer is best wel ok.

 4.    1140 XP
  PussyHunter's avatar

  alles kan beter dan black ops, zeker de servers

 5.    2527 XP
  Sixstar6's avatar

  Lol badcompany2 is de bome

 6.    23 XP
  Sorkill's avatar

  BAD COMPANY 2 is en blijft the best game evaaaaaaaaaa!!!

 7.    790 XP
  Robbert's avatar

  @Sorkill: Ik vond battlefield 2 en battlefield 2142 op de PC anders veel beter…

 8.    2623 XP
  nis-gens's avatar

  ze moeten nu dan toeslaan want cod is zijn momentum een beetje aan het verliezen bij de hc gamers imo dat gebeurde bij mw2 al en nu al helemaal bij bo met hoe ze de ps3 versie hebben verneukt ( xbox is een ander verhaal )

 9.    589 XP
  tovenaar's avatar

  wanneer cod van zijn torn gestoten word zul je zien dat er in een keer weer geïnnoveerd kan worden in het fps genre… nu lopen ze allemaal cod een beetje achterna.. alleen bf bc2 deed wat anders, nogsteets een concept wat ze al eerder gedaan hebben maar deze is nog niet verkeerd… hoop dat he ea lukt!

 10.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Battlefield 4 LIFE!!!!!!!

 11.    310 XP
  killbilspier's avatar

  dit heb/kan ik je ook wel vertellen natuurlijk kun je dat niet in een keer doen daar gaan jaren overheen en zeker de doelgroep van cod black ops die toch zeker niet meer gericht is op de hc gamer maar meer op de casual gamer die gwn een lekker potje wilt knallen en dat moet snel gebeuren en gwn lekker weg spelen dat is ook het succes van cod geweest maar wat krijg je nu! die casual gamers worden langzaamerhand hardcore gamers en willen dus ook gwn een diepgaande shooter en gaan kijken welke alternatieven zijn er en dan komen ze er langzaam achter van goh bfbc2 is toch stiekem wel beter/leuker die ga ik de volgende keer kopen en ik denk dat bfbc2 nu op dat punt zit dat er veel mensen gaan overstappen. en ik denk ook dat bfbc3 daar zeker potentie op heeft als ik ea bekijk dan zie je gwn dat zij enorm goed zijn in marketing en dat hun imago flink aan het veranderen is door die gratis DLC om de consument toch een goed gevoel te kunnen geven ook wordt bfbc2 nog steeds ondersteund en dat appriceer ik zeker want ik heb liever 1 goede game die je lang kunt spelen dan 3 games die na een week gaan vervelen. ik denk trouwens ook dat je ook gwn beide games kan kopen want het zijn toch 2 andere typen shooters dus zijn ze in die zin niet egte concurrenten

 12.    3 XP
  Jelleas's avatar

  @killbilspier

  Interpunctie is je vriend, gebruik het!

 13. Anoniem -   
  ricardo's avatar

  en nu met blackops word het wel heel makkelijk om het te verslaan

 14.    844 XP
  thom430's avatar

  CoD is al lang dood.
  BFBC2 was een zo veel betere game.
  Maarja he, te moeilijk voor de achterlijke meute.
  Als je verkopen wil moet je een CoD achtige game maken, makkelijker als CoD kan niet….

 15.    169 XP
  nWo_PsyKoMaNiaK's avatar

  Dan zullen ze de hardcore kern moeten verwennen met uitgebreidde clansupport anders geloof ik er ni in.

 16.    831 XP
  Morticuz's avatar

  @nWo_PsyKoMaNiaK: BF2 had dat echt helemaal perfect!
  Als BF3 uitkomt speel ik die weer heeeeeeeeeeeel lang

 17.    376 XP
  Mark k.'s avatar

  ik speel wel COD4 😀 blijft een top game

 18.    524 XP
  Glennps3's avatar

  treyarch heeft het omzeep geholpen voor activision.

Pro-Russische rebellen gebruiken Battlefield 3 om nep video te maken die Amerika moet beschadigen
Zondag Budgetdag – Games – 16 Februari
DICE is niet van plan om Battlefield 3 als remake op next-gen consoles uit te brengen
Bekijk hier een prachtige Battlefield 3 montage