Take-Two heeft haar kwartaalcijfers bekendgemaakt na het luiden van de bel op de beurs in New York. Uit deze cijfers blijkt dat er 17 miljoen exemplaren van Red Dead Redemption 2 richting de retailers zijn gegaan, een behoorlijk aantal dus. Dit aantal heeft de uitgever verscheept in de eerste 8 dagen sinds de release van de game.

Strauss Zelnick, CEO van Take-Two Interactive, heeft tevens aangegeven dat Red Dead Redemption 2 in de eerste acht dagen meer is verscheept dan Red Dead Redemption in acht jaar tijd werd verkocht. De game verkoopt ook beter dan verwacht en daarom heeft de uitgever z’n financiële verwachtingen voor de rest van het jaar naar boven bijgesteld. Er wordt zelfs verwacht dat dit een record jaar voor het bedrijf gaat worden.

Take-Two gaf verder niet aan of de game al forse winst gemaakt heeft. Volgens de credits van de game hebben ruim 2800 mensen een bijdrage geleverd aan deze titel. De ontwikkeling zal dus vast niet goedkoop zijn geweest.

“As a result of our strong second quarter performance and outstanding early results from Red Dead Redemption 2, we are raising our financial outlook for fiscal 2019, which is also poised to be a record year,”