De PlayStation Classic, over iets minder dan een maand is deze mini console verkrijgbaar en Sony heeft weer wat nieuwe details bekendgemaakt. Samen met deze informatie hebben ze ook verschillende close-up foto’s gepubliceerd en die hebben we onder dit bericht voor je op een rijtje gezet.

Als je de console aanzet, dan zul je begroet worden door het originele openingsscherm, inclusief het iconische deuntje. Als dat eenmaal getoond is, krijg je een overzicht te zien van de 20 games die voorgeïnstalleerd staan op de console en iedere titel geeft informatie weer over het aantal spelers, de originele release en de uitgever.

Wat ook een leuk detail is, is dat de interface van de memory card sectie vrijwel identiek is aan het origineel, dus dat zal erg bekend voorkomen. De console is in gebruik echter toch wat anders dan de originele PlayStation. Zo druk je nu op de ‘Reset’-knop van de console om terug te gaan naar het hoofdmenu en daar kan je dan een andere titel kiezen om te spelen. Ga je nadien weer terug naar de game die je eerder speelde, dan zul je gewoon op het punt verder gaan waar je gebleven was. De Reset-knop zorgt namelijk voor een ‘hervat-punt’ in de game, wat dus een soort checkpoint is zolang de console aan blijft staan.

Als je je voortgang op wilt slaan, dan krijg je daarvoor per game 15 slots. Je hele familie kan dus op de console spelen zonder dat je je druk hoeft te maken over de ruimte oftewel ‘blocks’, zoals dat vroeger genoemd werd. Een andere leuke feature van de console is de ‘Open’-knop die nu functioneert als middel om in games van disc te wisselen. Titels als Final Fantasy VII en Metal Gear Solid werden vroeger op meer discs geleverd, dus dat wordt nu door de Open-knop nagebootst.

Tot zover de nieuwe informatie over de PlayStation Classic. Geniet hieronder nog van de foto’s. De PlayStation Classic verschijnt op 4 december.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank