Square Enix zal een free-to-play versie van Dissidia Final Fantasy NT uitbrengen op 22 november. Helaas voor ons is deze release vanaf die datum vooralsnog alleen in de PlayStation Store van Japan te vinden. Zodra we meer horen over een Europese release, dan laten we dat natuurlijk weten.

In de free-to-play versie van Dissidia Final Fantasy NT kun je kiezen uit meer dan 20 legendarische Final Fantasy-personages en strijden in een 3-tegen-3-arena. Elk potje geeft de speler de mogelijkheid om bekende summons, zoals ‘Ifrit’, ‘Shiva’ en ‘Odin’ op te roepen om de tegenstander te domineren of het tij in het gevecht te doen keren.

Hier een overzicht met verschillen ten opzichte van de betaalde versie:

  • Niet alle personages kunnen gebruikt worden in de gratis versie, wel zullen deze met zogenaamde tijdsintervallen beschikbaar zijn in de game.
  • De gratis versie is gespecialiseerd in gevechten. De verhaalmodus kan niet worden gespeeld en sommige spel varianten zullen anders zijn dan in de volledige versie.
  • Mensen met de gratis versie kunnen gevechten aangaan met mensen die de betaalde versie hebben.
  • Tevens kun je opgeslagen data van de gratis versie meenemen naar de betaalde versie.

Dissidia Final Fantasy NT is al een tijdje beschikbaar voor de PS4 en mocht je interesse in deze game hebben, check dan hier onze review.