Battle Royale is uitgegroeid tot een genre waarbinnen momenteel ontzettend veel spelers actief zijn. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het al lang lopende succes van een game als Fortnite. Daarnaast hebben ook games als H1Z1 en recent Call of Duty: Black Ops 4 met Blackout hun plekje binnen dit genre veroverd. Op de PlayStation 4 zijn deze drie genoemde games momenteel de populairste Battle Royale games. Toch krijgen zij binnenkort waarschijnlijk concurrentie van PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Het bericht over de komst van die game naar de PS4 kwam recent naar buiten. Hoewel het nog niet helemaal zeker is, lijkt het een kwestie van tijd voordat we bevestigd krijgen dat ‘PUBG’ inderdaad naar de PS4 komt. In relatie tot de drie games die we al eerder genoemd hebben, kan je je echter afvragen of PUBG niet gewoon te laat komt om nog succes te boeken. Zeker Fortnite, maar ook H1Z1 en de Blackout modus hebben elk al een vaste schare fans opgebouwd. Hierdoor ben je geneigd te stellen dat PUBG op de PS4 de boot heeft gemist.

H1Z1 en Blackout bieden elk immers al een meer ‘realistische’ ervaring. Fortnite is in dat opzicht weer een stuk minder serieus qua opzet. Je kan dus als Battle Royale liefhebber op de PS4 verschillende kanten op. Waarom zou je je dan ook nog helemaal gaan verdiepen in weer een ‘nieuwe’ Battle Royale game? Wie weet heb je je met al je vrienden helemaal vastgebeten in een game als Fortnite.

Nog minder reden om aan PUBG op de PS4 te beginnen dus, helemaal als toch niemand van je vrienden hetzelfde gaat doen. Er zijn dus genoeg punten om te stellen dat PUBG wat overbodig is geworden en waarom je er niet langer op zit te wachten, simpelweg omdat de game te laat komt. Uiteraard kan je dit ook van de andere kant bekijken. Misschien interesseren de drie genoemde titels je niet, of ze bieden niet de gameplay die PUBG wel biedt. Hierdoor kan die titel juist voor jou niet snel genoeg komen. En zo kunnen we nog wel meer redenen bedenken om juist wel uit te kijken naar de komst van PUBG op de PS4.

Ook nu zijn we weer benieuwd naar jouw mening. Ben je het met de stelling eens, of juist niet? Laat vooral weten hoe jij tegen dit onderwerp aankijkt en dat kan zoals altijd weer hieronder.