Plex heeft een nieuwe update uitgebracht voor de PS4, Smart TV’s van LG en Samsung, Roku en de Xbox One. Deze update legt de focus op een verbeterde navigatie op grote schermen en dat moet de ervaring voor de gebruiker prettiger maken. De interface is meer gestroomlijnd en matcht nu ook beter de iOS en Android apps, die al voorzien waren van een vernieuwde versie.

Het switchen van media-types is vooral veel gemakkelijker gemaakt, via een rij iconen kun je switchen tussen tv-shows, films, muziek, foto’s, live tv & DVR, nieuws, podcasts en webshows. Het algoritme dat content doet aanraden is ook verbeterd en als je bijvoorbeeld films van een bepaalde regisseur kijkt, kan de app je andere films van dezelfde regisseur aanraden.

Heb je Plex geïnstalleerd op je PS4, dan gaat de update automatisch. Wil je de app weer een kans geven? Dan kun je terecht in de PlayStation Store via deze link. Meer informatie over de update check je op het blog van Plex in dit artikel.

Wat is Plex?

Plex organiseert al uw persoonlijke media, waar u het ook hebt, zodat u het naar elk apparaat kunt streamen. Plex maakt het voor u mogelijk om uw media te streamen naar al uw schermen, zoals uw, smartphone, tablet, PlayStation®, Samsung, Roku, NAS apparaat, Chromecast, en meer. Nu, met de Plex Media Server (gratis beschikbaar bij https://plex.tv) en een Plex Pass abonnement, kunt u uw persoonlijke video collectie streamen naar uw PlayStation®. Plex maakt uw media ook mooi met rijke omschrijvingen, afbeeldingen, en andere gerelateerde informatie. U kunt gemakkelijk persoonlijke media delen met uw vrienden en familie, zodat u allen meerdere keuzes heeft. Plex maakt het zelfs mogelijk uw video’s, muziek, en foto’s naar uw smartphones en tablets te synchroniseren zodat u er offline van kunt genieten. Opstaan en gaan rennen is snel en simpel, dus begin nu!