In september verscheen de Forsaken uitbreiding voor Destiny 2 en om zoveel mogelijk spelers aan te trekken, gaf Activision de game toen tijdelijk gratis weg via PlayStation Plus. Toch heeft deze actie niet tot het gewenste resultaat geleid, want de uitbreiding heeft het volgens Activision niet goed genoeg gedaan.

Bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers beloofde de uitgever aan investeerders dat de game een sneller content model zal krijgen en dat er nieuwe vormen van monetization aan zitten te komen. Dat eerste kunnen we alleen maar toejuichen, want hoe meer content er verschijnt, hoe meer spelers blijven spelen.

Nieuwe monetization opties zijn echter wat minder leuk, want dat suggereert dat Bungie en Activision meer micro-transacties in de game gaan implementeren. De timing daarvan is wat onhandig, want de hardcore spelers zijn juist nu erg tevreden met wat Bungie heeft neergezet met Forsaken. En gamers jaag je snel op de kast met dergelijke termen.

Toch zal Activision ook aan z’n investeerders moeten denken en Destiny verkoopt momenteel niet zoals gewenst. Volgens de uitgever zitten veel spelers in een ‘wacht en zien’ modus doordat het met Destiny 2 in het afgelopen jaar niet naar wens gesteld was. Het is nu tijd om ook die spelers terug te brengen en dat proberen ze onder andere door de game gratis weg te geven.

“We have not yet seen the full core re-engage in Destiny, which has led to the underperformance against expectations to date. Some players are in ‘wait and see’ mode. If you’re in, you’re deeply engaged. If not, we think now’s the time to bring players back.”, aldus Activision COO Coddy Johnson