Microsoft heeft opnieuw twee studio’s gekocht. Deze keer gaat het om Obsidian Entertainment en inXile Entertainment. Beide ontwikkelaars vallen vanaf nu dus officieel onder Microsoft Studios en zullen dus geen games meer voor de PlayStation 4 maken.

Obsidian Entertainment is vooral bekend van games als Fallout: New Vegas en South Park: The Stick of Truth. De andere studio, inXile Entertainment, heeft over het algemeen wat kleinere titels gemaakt. Deze studio is verantwoordelijk voor onder meer Wasteland 2 en Torment: Tides of Numenera.

Beide studio’s werken nog wel aan games die ook voor de PlayStation 4 zijn aangekondigd. Obsidian Entertainment is bezig om Pillars of Eternity II: Deadfire voor de consoles uit te brengen en Wasteland 3 is in ontwikkeling bij inXile Entertainment. De verwachting is dat beide games nog gewoon voor de PlayStation 4 verschijnen. Daarna zullen de studio’s naar alle waarschijnlijkheid exclusief voor Microsoft gaan ontwikkelen.

Obsidian Entertainment en inXile Entertainment zijn niet de eerste studio’s die Microsoft dit jaar heeft overgenomen. Tijdens de afgelopen E3 maakte Microsoft bekend dat het Ninja Theory (bekend van Heavenly Sword en Hellblade: Senua’s Sacrifice) en Compulsion Games (de studio achter We Happy Few) heeft gekocht.