Alhoewel Starfield en ook The Elder Scrolls VI nog heel ver van ons vandaan liggen, is de hype eigenlijk nu al aan. Het laatste nieuws omtrent beide games is alleen echter wat teleurstellend. Bethesda heeft namelijk laten weten dat beide games op dezelfde engine zullen draaien als Fallout 76 en dus eigenlijk alle games sinds Morrowind.

Dit is toch wat opmerkelijk, aangezien deze engine keer op keer teleurstellend presteert. Forbes kopte in hun Fallout 76 preview zelfs met de titel dat de engine niet langer een meme is, maar inmiddels een groot nadeel. Ook in onze preview gaf Wim al aan dat Fallout 76 geteisterd wordt door bugs. Uiteraard, dit was nog slechts een beta, maar eerlijk is eerlijk, het is inmiddels kenmerkend voor een Bethesda Game Studios game.

Voor The Elder Scrolls VI zullen ze dus gewoon een geüpdatet engine gebruiken van de Starfield engine, die weer geüpdatet is met de kennis van Fallout 4 en Fallout 76. Qua grafische prestaties verwachten we dus geen baanbrekende vooruitgang en laten we hopen dat Bethesda in de tussentijd het merendeel van de bugs eruit heeft weten te filteren.