Fallout 76 is vanaf vandaag officieel verkrijgbaar voor de PS4, Xbox One en pc, maar het gaat niet helemaal soepel. Op Metacritic zijn momenteel nog weinig reviews te vinden van critici, logisch ook, aangezien het een online game betreft met behoorlijk wat vereiste gameplay uren. Wat je er echter wel kunt vinden zijn heel veel negatieve reviews van de gebruikers.

We kunnen wel stellen dat de game door de gamers zelf zo goed als afgemaakt wordt, de gemiddelde gebruikersscore is momenteel een 2.1, zoals je hier kunt zien.

Als we de genoemde punten doornemen zien we dat heel veel mensen de game leeg en saai vinden. Vooral het ontbreken van non-player controlled personages is een groot minpunt voor de community. Wat betreft de graphics wordt de game ook afgebrand, het zou er volgens menigeen ‘niet uit zien’. Dan de bugs, ook daarover krijgt de game er flink van langs, mensen noemen de game ‘broken’ en een ‘bugfest’.

Wanneer je de reviews doorneemt zie je best wel veel heftige kritieken en het is eigenlijk zoeken naar positieve reviews. Metacritic reviews moet je logischerwijs met een korrel zout nemen, aangezien gebruikers vaak hun ongenoegen uiten met een 0 of een 1 en als ze de game goed vinden meteen springen naar een 10. De negatieve klanken overheersen momenteel echter enorm, we zijn daarom erg benieuwd naar jullie ervaring tot nu toe met de game, mocht je deze al gespeeld hebben.

Wij verwachten onze review tegen eind volgende week te kunnen publiceren, want ook wij moeten natuurlijk uitgebreid in de game duiken.