Special: Waarom zou je PlayStation Plus aanschaffen?

PlayStation Plus is de premium versie van het PlayStation Network tegen betaling en is al ruim vijf maanden in de lucht. Aangezien nog lang niet iedereen overtuigd is om het aan te schaffen, hebben we een special voor jullie opgebouwd om te bekijken welke content alle PlayStation Plus members tot nu toe hebben gehad en kan je dus zien wat je tot nu toe allemaal hebt gemist.

Avatars & thema’s

We beginnen deze special met de premium thema’s en avatars die alle PlayStation Plus members gratis kunnen downloaden. Deze avatars en thema’s zijn nooit in de normale PlayStation Store terecht gekomen, ook niet tegen een betaling. Maandelijks komen hier weer enkele nieuwe bij en het heeft tot nu toe gevarieerd van M.A.G. tot en met Fat Princess en van Halloween tot aan Lavalampen. Deze zijn, en blijven, allemaal exclusief  voor PlayStation Plus members. Een leuke reden om dit dus aan te schaffen, zeker om je account wat decoratiever te maken.

Minis

Iedereen van ons kent ze wel, de Minis. Deze zijn voor een klein bedrag beschikbaar voor iedereen en kunnen worden gespeeld op je PlayStation 3 of op je PSP. Vaak zijn het spellen die je op internet kan vinden, zoals deze maand Bubble Trubble. Vorige maand konden we worden verblijd met Bloons, door middel van enkele dartpijlen het aangegeven aantal ballonnen laten knappen. Ook variëren de Minis tot oude PlayStation klassiekers en vaak zijn deze allemaal voor de PlayStation Plus members gratis, dit kan je toch al gauw weer enkele euro’s besparen op het geheel plaatje.

PlayStation Network games

De games waar het PlayStation Netwerk tot nu toe het meeste bekend om staat zijn natuurlijk de PSN-games. Deze zijn voor de normale PlayStation Network gebruikers verkrijgbaar, vaak variërend tussen de 10 en 15 euro, wat natuurlijk flink kan oplopen als je van plan bent er meerdere te kopen. Elke maand zijn er één à twee PSN-games beschikbaar voor de PlayStation Plus members en velen van deze zijn simpelweg gratis en bezorgen vaak  vele uren extra speelplezier. Ook bevatten deze spellen trophies, zodat enkele gamers die er zo veel mogelijk willen verzamelen hun collectie nog even flink kunnen uitbreiden. Af en toe moet er nog wel een bedrag worden neergelegd voor deze games, maar dit is vaak voor de allernieuwste games en natuurlijk is er wel korting voor de PlayStation Plus members.

Volledige games

Misschien wel het allerleukste dat PlayStation Plus met zich meebrengt is dat er af en toe games beschikbaar zijn om te downloaden, die gewoon nog voor een bedrag van 20 à 30 euro in de winkel liggen. Deze zijn dan geheel gratis voor de members, alleen het enigste nadeel is dat je de Blu-Ray disc van het spel niet in je bezit hebt. De game wordt dan opgeslagen op je harde schijf en natuurlijk bevatten deze games ook gewoon alle trophies. Een voordeel van het opslaan op de harde schijf is natuurlijk wel dat de game sneller draait. Op dit moment is het mogelijk om gratis LittleBigPlanet te downloaden en voor alle mensen die deze game nog nooit hebben gespeeld, het is echt één van de meest unieke en leukste games ooit gemaakt. Dus wordt je nu lid, heb je gelijk deze toffe game binnen. Ook is er af en toe de mogelijkheid om een volledige game die in de winkel is te downloaden en dan heb je een uur de tijd om het spel te verkennen, kijken of de game je bevalt.

Bèta’s en demo’s

Een ander uniek aspect voor de PlayStation Plus members is dat er af en toe bèta codes worden verloot. Zo werd dit laatst ook gedaan met de Killzone 3 bèta, de eerste 5000 members uit Europa en de eerste 5000 members uit Amerika die een speciaal Killzone 3 thema downloadde, kregen allemaal binnen een week een code voor de online multiplayer bèta opgestuurd. Alle 10.000 codes waren op in zo’n 45 minuten, dus mensen moesten wel echt op tijd zijn. Af en toe krijgen de members ook de optie om enkele demo’s van games eerder te spelen, zo gebeurde dit al met Mafia II. Iedereen zat te wachten om deze game in handen te krijgen, maar de PlayStation Plus members konden deze game al enkele dagen eerder spelen, tot grote jaloezie van de niet leden.

Automatisme

Natuurlijk hebben we ook nog luie mensen onder ons, daarvoor is iets speciaals bedacht. Het is, als je lid bent, mogelijk om bij systeeminstellingen in te schakelen of je content automatisch wil downloaden. Dit varieert van systeemsoftware tot aan video-items die Sony je aanraadt om te bekijken en van data-updates tot gamepatches. Natuurlijk wil je niet dat dit continue gebeurd, dus kan je zelf de tijden instellen waarop jij wilt dat je PlayStation 3 deze updates en items ontvangt.

Moraal van het verhaal

PlayStation Plus is een zeer leuke toevoeging aan het online netwerk. Het is niet verplicht, maar als je alles uit je PlayStation 3 wilt halen en je bent een rasechte Hollander die alles neemt waar het woord gratis in voor komt, dan is PlayStation Plus zeker wat voor jouw. Als je nu gelijk een jaar abonnement neemt, twaalf maanden, krijg je er drie maanden gratis bij. 15 maanden voor de prijs van twaalf, dus drie maanden gratis extra’s.

 1.    935 XP
  Mormel123's avatar

  alsof al die extra’s me doet overhalen -_-

  maar wel nice special 😛

 2.    108 XP
  Mitchel's avatar

  “Waarom zou je PlayStation Plus aanschaffen?”

  Gewoon omdat het kan!

 3.    118 XP
  Marvin's avatar

  nah… nog steeds niet overtuigd, als ik zie wat die amerikanen krijgen…

 4.    1006 XP
  Vinyl Vonna's avatar

  Ras echte Indo Hollander. Nog erger. XP

 5.    147 XP
  Mr-Quest's avatar

  als het voor 50 euro per jaar blijft vind ik het best. maar dan mogen ze wel gaan beginnen met ons de DLC’s te geven die ze beloofd hadden en de special beta’s ook echt alleen voor de plussersniet na een week of 2 weken voor iedereen dan na een maand of zo.

  maar verder ik ben tevrede met mijn plus account.

 6.    1865 XP
  elazzja's avatar

  heeft er iemand een LBP2 bèta gekregen als PS+? Gewoon nieuwsgierig

 7.    150 XP
  amstel's avatar

  heb het al sinds het kan, en als men abbo afloopt koop er gewoon nog een jaartje bij!

 8. crew Management -    1305 XP
  Dexter145's avatar

  @elazzja: Ja

 9.    332 XP
  ss2pascal's avatar

  @amstel:

  Same here. Ondanks dat het niet heel erg uitgebreid is bij ons zoals in de US, ben ik toch wel aardig tevreden met Plus. En dat voor een kleine €50 per jaar. Ik heb dit er iig al lang en breed uit gehaald.

 10.    253 XP
  Xenopredator's avatar

  “Waarom zou je PlayStation Plus niet aanschaffen?”

  Omdat ik een super rasechte Hollander ben!! Ghehe 😛

 11.    4204 XP
  afca-yuri's avatar

  ”je bent een rasechte Hollander die alles neemt waar het woord gratis in voor komt”

  Ja, en dan ga je wel betalen voor Plus terwijl online gratis is??

 12.    518 XP
  rufuzmitchell's avatar

  ik zie hier echt helemaal nix wat het prijskaartje van 50 eu rechtvaardigt…en dat komt echt niet omdat ik een zuinige hollander ben..(ik koop 1 game per 2 week gemiddeld)de gratis games die je kunt downen zijn oud, de beta’s,PSN en mini games heb ik geen zin in en avatars en themas kunnen me al helemaal gestolen worden als ik ervoor moet betalen..zinloos dit plusgedoe als je het mij vraagt!

 13.    645 XP
  Esromeron's avatar

  Prima die plus, 50 euro op jaarbasis is een peanut voor mij, dus alles wat je er bij krijgt vind ik prima meegenomen.

  @ iemand hierboven: Heb ook LBP2 Beta gekregen, maar nog niks mee gedaan, het unlock ding staat nog in mn mail xD

 14.    9 XP
  FredFR1908's avatar

  mooie special
  maar die extra’s maken me niet echt veel uit..
  als ik iets nieuws wel zoek ik wel heel goed op internet voor de laagste prijs.

 15. Anoniem -   
  Cinerama's avatar

  PlayStation Plus is een zeer leuke toevoeging aan het online netwerk. Het is niet verplicht, maar als je alles uit je PlayStation 3 wilt halen en je bent een rasechte Hollander die alles neemt waar het woord gratis in voor komt, dan is PlayStation Plus zeker wat voor jouw

  Deze conclusie klopt niet, de content is niet gratis. Je huurt de content voor ongeveer €50 per jaar.

  Sowieso vind ik het vreemd dat er in het gehele artikel niet wordt vermeld dat je de meeste content kwijtraakt wanneer je het abbonement opzegt/niet verlengd.

  Nu is het een soort van gesponserd reclame artikel

 16. Anoniem -   
  Leitz's avatar

  nou vind het in en in triest dat psn plus, kreeg toen lbp er gratis bij, helemaal top dacht ik, maar nu na een paar maanden diep teleurgesteld, enige wat je “krijgt” zijn mini’s avatars en wat leuke theme’s is echt belachelijk veel geld voor wat je krijgt.
  nu staat lbp er weer op, maw ik krijg deze maand helemaal niks. ja kan assasins creed 1 kopen voor 30 euro, nou dan koop ik het wel op mp voor een tientje. ik ga het zeker niet verlengen, zit hierdoor wel stevig te denken om mijn ps3 te jailbreaken al is het maar om ze terug te naaien. wat een stelletje oplichters !G

 17.    250 XP
  Vikash-Stylin's avatar

  Dankzij fallout 3 dlc en littlebigplanet heb ik m’n geld er nu al dubbel uit 🙂

 18.    2260 XP
  nWo_xShiiszlezz-'s avatar

  Zat er over na te denken, maar eigenlijk heb ik te weinig interesse in dit.
  Like, Avatars etc.
  Als ik een game wil spelen, dan download ik op de pc de beta versie en speel em daarop.
  Als die mooi is, koop ik hem voor mijn PS3.