Een beetje uit het niets kwam enige tijd terug het nieuws dat Telltale Games niet langer het hoofd boven water kon houden. Van de één op de andere dag werd het overgrote deel van de medewerkers ontslagen en een klein team bleef achter om de laatste zaken in orde te maken.

De toekomst van The Walking Dead: The Final Season is na wat onduidelijkheid nu gelukkig vastgesteld, de ontwikkelaar zelf is nu definitief verleden tijd. Sherwood Partners heeft bevestigd dat zij de liquidatie overzien en dat de CEO van de ontwikkelaar, Pete Hawley, zijn Twitter account gesloten heeft. Tevens heeft hij zijn LinkedIn aangepast qua functie, tot eind deze maand is hij CEO bij Telltale Games en daarna is het klaar.

Dat betekent kortweg dat het bedrijf in het proces zit tot bankroet verklaring en dat alle eigendommen verkocht worden om zo schuldeisers tegemoet te komen. Als resultaat hiervan zijn ook verschillende games van de ontwikkelaar uit het winkelaanbod van Steam gehaald.

Het betreft hier games als Jurassic Park: The Game, Tales of Monkey Island en Back to the Future: The Game. Die games zijn nog wel te verkrijgen via de PlayStation Store, maar het is vast een kwestie van tijd totdat ze ook daar uit zullen verdwijnen.