“Waar kinderen zijn, daar zijn pedofielen”, een bekend gezegde dat vandaag de dag nog altijd klopt als een bus. Zo is er gisteren een man veroordeeld voor het misbruiken van twee jonge jongens van acht jaar. De man deed zich voor als een 17-jarige en lokte zo de jongens in de val via het PlayStation Network.

“Alles wat online is, kan gevaarlijk zijn. Digitale kinderlokkers zijn overal, dat is een feit,” zegt de directeur van de Nationale Academie voor Media en Maatschappij, Bamber Delver tegenover RTL Nieuws.

“als ouder moet je bewust zijn van de gevaren van online gamen en daar je kind op voorbereiden”, aldus Delver. Je moet je kinderen waarschuwen voor de gevaren van de wereld en daar hoort het bespreken van dit soort dingen ook bij.

Delver vertelt dat je op een realistische en rustige manier aan je kinderen moet vertellen dat niet iedereen op het internet te vertrouwen is. Mensen kunnen zich namelijk heel makkelijk voor doen als iemand anders en je mag nooit zomaar met een virtueel kind afspreken.

Met name games als Fortnite kunnen een broedplek zijn voor pedofielen, het is daarom belangrijk om in de gaten te houden met wie je kind contact heeft tijdens het online gamen.

De pedoseksueel werd omschreven als een “man die ongelooflijk veel tijd en energie heeft gestoken in het lokken van kinderen om zijn seksuele behoeften te bevredigen”, aldus Officier van Justitie Wineke Wichren over de verdachte. De man vroeg de jonge jongens via berichten om naaktfoto’s, die hij op den duur ook heeft gekregen. Uiteindelijk heeft het contact ook geleid tot een ontmoeting, waar één van de jongens over vertelde dat er ‘iets in zijn billen was gestopt’.

De eis voor deze pedoseksueel is vier jaar celstraf plus TBS voor het misbruik, alsook het bezit van kinderporno.