Het was even schrikken gisterenavond toen Sony Interactive Entertainment met het nieuws kwam niet aanwezig te zullen zijn op de E3 van 2019. Dit geldt niet alleen voor het houden van een persconferentie, maar ook voor hands-ons op de showfloor, Sony PlayStation is er niet bij. Niemand had dat echt verwacht en dus kwam het des te meer als een verrassing voor de community en uiteraard ook de journalisten.

Ondanks Sony’s afwezigheid zal de E3 van 2019 echter gewoon doorgaan. Sterker nog, grote namen als Microsoft, Nintendo, Activision, Ubisoft en Warner Bros. zullen er gewoon zijn en EA zal hoogstwaarschijnlijk weer haar eigen EA Play evenement houden in dezelfde periode.

Nintendo’s Reggie Fils-Aime heeft inmiddels ook een statement afgegeven na het nieuws van Sony PlayStation en hij meldt het volgende:

“E3 is an outstanding opportunity for us to share new games and experiences with fans and business partners from across the globe. Every year, we discuss what will be the best way for us to take advantage of the next E3 show in order to bring smiles to people’s faces.”

Hetzelfde geldt overigens voor Phil Spencer van Microsoft, hij lijkt aardig enthousiast te zijn over de E3 van 2019.

“E3 is an incredible platform to showcase the vibrancy and creativity of the video game industry. The ESA continues to expand the event’s reach to fans and the industry, both in attendance and online, and we look forward to what’s ahead at E3 2019.”

Microsoft gooide er zelfs nog een schepje bovenop door gisteren het onderstaande te tweeten, vlak nadat het nieuws naar buiten kwam dat Sony PlayStation er niet bij zal zijn.

Zo te zien wordt het dus nog gewoon een gezellige E3 als vanouds, maar jammer genoeg dan wel zonder Sony PlayStation.