Na een eerdere aankondiging en het vrijgeven van kleine beetjes informatie, heeft Ubisoft nu het vierde seizoen voor Rainbow Six Siege van 2018 volledig onthuld. Operation Wind Bastion introduceert twee nieuwe Operators, de aanvaller Nomad en de verdediger Kaid. Met de lancering van het nieuwe seizoen wordt er tevens een nieuwe multiplayer map aan de game toegevoegd, Fortress genaamd.

Ubisoft zal in dit seizoen ook de Rainbow Six Siege shop van een nieuw ontwerp voorzien, wat de gebruikerservaring ten goede moet komen. Zo worden wapens straks op het volledige scherm getoond en gebruikers kunnen naar links en rechts browsen binnen een bepaalde categorie. Dit zijn slechts twee verbeteringen, het daadwerkelijke herontwerp introduceert nog meer veranderingen.

Wat betreft de nieuwe Operators, de aanvaller Nomad komt met een AK-74M en ARX200. Zij gebruikt haar ‘airjab launcher’ en proximity air blast granaat om verdedigers uit cover te lokken. Kaid, de verdediger, gebruikt zijn Rtila Electro klauw om allerlei objecten mee te elektrocuteren, waaronder verstevigde muren, prikkeldraad, schilden en meer. Zijn wapens zijn de AUG A3 en TCSG12.

Hieronder trailers van de belangrijkste nieuwe toevoegingen. Het nieuwe seizoen gaat vandaag live op de testserver van Rainbow Six Siege en over enige tijd lanceert Ubisoft deze nieuwe content voor de game. Wanneer precies is nog niet helemaal duidelijk.

Operation Wind Bastion gameplay trailer

Fortress trailer

Attacker Nomad

Defender Kaid