Oktober was een maand die zoveel releases heeft gezien, dat de portemonnee van menig gamer inmiddels vast erg leeg is. Wat je smaak qua games ook is, je had genoeg om uit te kiezen. We zagen de release van Fist of the North Star: Lost Paradise, Assassin’s Creed: Odyssey, WWE 2K19, NBA Playgrounds 2, Call of Duty: Black Ops 4, LEGO DC Super-Villains, Warriors Orochi 4, SoulCalibur VI, Red Dead Redemption 2 en Call of Cthulhu.

Deze waslijst levert dus interessante verkoopcijfers op en die van de Verenigde Staten zijn gisterenavond vrijgegeven. Hieruit blijkt dat Call of Duty: Black Ops 4 de absolute top positie heeft gepakt en dus het best verkocht heeft in oktober. De resultaten zijn voor zowel digitale als fysieke exemplaren en dus volledig representatief.

Red Dead Redemption 2 moet het met de tweede plek doen, maar heeft wereldwijd wel meer verkocht dan Call of Duty: Black Ops 4. Verder staat Black Ops 4 op plek nummer 8 in het lijstje van grootste game lanceringen aller tijden in de VS. Als we verder gaan kijken in het lijstje mag Assassin’s Creed: Odyssey ook niet klagen en zelfs Spider-Man weet nog redelijk hoog te eindigen, ondanks het feit dat deze game in september al uitkwam.

Call of Duty: Black Ops 4 is vooralsnog de best verkopende game van dit jaar, maar dat is met slechts informatie over de eerste 8 dagen van Red Dead Redemption 2. Wat de eindstand op 31 december gaat zijn is dus nog even afwachten, daartussen kan nog van alles gebeuren.