Begin dit jaar werd bekend dat FoxNext Games, een gamesstudio van 20th Century Fox, ontwikkelaar Cold Iron Studios over heeft genomen. Ook werd bevestigd dat deze studio een nieuwe Alien-game zou gaan ontwikkelen. Mogelijk is nu de naam van deze game bekend.

20th Century Fox Film Corporation heeft namelijk een handelsmerk voor ‘Alien: Blackout’ aangevraagd. Uit de aanvraag blijkt duidelijk dat het hier om een game gaat. De aanvraag is op 22 november gedaan.

Het gerucht dat Alien: Blackout wel eens de naam van de nieuwe game kan zijn, wordt versterkt door de vondst van een Twitter-account met dezelfde naam. Dit profiel is in september van dit jaar gemaakt en staat nu nog afgeschermd. De profielfoto van het Twitter-account van Alien: Blackout lijkt wel aan te geven dat het hier gaat om de eerder aangekondigde nieuwe Alien-game. Op het profiel is namelijk het logo van FoxNext Games te zien.

Al met al lijkt het dus redelijk aannemelijk dat Alien: Blackout de titel van de nieuwe game is. Voor nu is het afwachten totdat er een officiële aankondiging komt. Wellicht dat we begin volgende maand tijdens The Game Awards meer te horen krijgen.