De eerste Guacamelee! werd na de launch ook voorzien van DLC en dat is nu ook het geval met diens vervolg. Vandaag is de ‘Three Amigos Character Pack’ te vinden in de PlayStation Store en op 7 december zal ‘The Proving Grounds’  beschikbaar worden gesteld.

De DLC die vandaag wordt uitgegeven voor Guacamelee! 2 laat je met drie personages spelen die als eindbazen dienden in de game, namelijk El Muñeco, Uay Pek en Jaguar Javier. Hiermee kun je de gehele campagne opnieuw spelen, alleen hebben de personages nu hun eigen aanvallen en sterke en zwakke punten. De extra content brengt tevens een aantal nieuwe Trophies met zich mee.

The Proving Grounds is een zwevende tempel, waar de ‘luchadores’ hun skills bijschaven. Vijf trainers zullen je verschillende uitdagingen voorschotelen en als beloning kan je elke trainer als speelbaar personage gebruiken in de originele campagne. Net zoals voor de DLC die vandaag is uitgekomen, geldt ook hier dat deze trainers hun eigen aanvallen en sterke en zwakke punten hebben.