Enkele dagen geleden vierde de PlayStation 4 zijn vijfde verjaardag in Europa, in Amerika was dat al iets eerder. Sony haakte hier op een leuke manier op in door een video online te zetten. Deze video vat eigenlijk de afgelopen vijf jaar samen door enkele hoogtepunten te combineren met het presenteren van enkele statische feiten. Dat is voor ons gelijk een mooie aanleiding om de vijfde verjaardag van onze geliefde console ook hier eens te bespreken.

De tijd is best wel snel voorbij gegaan en we hebben met z’n allen een hoop moois meegemaakt. Vanaf het moment dat de PS4 werd onthuld en later werd uitgebracht tot aan releases van klassiekers als Uncharted 4: A Thief’s End, Horizon: Zero Dawn, God of War en meer. Ook moeten we niet voorbij gaan aan het verschijnen van PlayStation VR en we hebben natuurlijk nog de PS4 Slim en de PS4 Pro, die intussen ook hun intrede hebben gemaakt. Zo zijn er nog veel meer mogelijke hoogtepunten te noemen, maar dat gaan we hier niet doen. Voor nu houden we het hier even bij, te meer omdat er naast hoogtepunten ook altijd dieptepunten zijn. Ervaringen die de afgelopen jaren niet vlekkeloos waren en dat misschien nog steeds niet zijn.

Neem bijvoorbeeld het PlayStation Network, dat bij vlagen nog steeds echt een ramp is als het aankomt op het binnenhalen van nieuwe games of updates. Je zou het als een dieptepunt kunnen beschouwen dat dit in de afgelopen vijf jaar nog steeds niet naar behoren is gaan functioneren. Of misschien had je gewoon van een bepaalde game wel veel meer verwacht, of misschien zelfs van PlayStation VR dat voor jou een teleurstelling was. De service PlayStation Now is ook zo’n onderwerp wat voor de één een hoogtepunt kan zijn, maar voor de ander totaal niet. Omdat bijvoorbeeld het aanbod van games je totaal niet aanspreekt of omdat de service bij jou gewoon niet goed genoeg werkt. Ook kan je het natuurlijk totaal niet eens zijn met de aangehaalde punten, dan horen we natuurlijk graag waarom dat zo is.

Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat de PlayStation 4 een veelzijdige console is waarmee we veel hoogtepunten en ook (enkele) dieptepunten hebben meegemaakt. Het is een zeer breed onderwerp, waarover iedereen wel zijn of haar zegje kan doen. Zoals altijd horen we je graag over dit onderwerp en dat kan natuurlijk hieronder.