Iedereen heeft vroeger vast wel eens een echte arcade game gespeeld. Echte klassiekers, zoals Pinball, waarbij je als kind enorm geconcentreerd speelde om die felbegeerde high score te halen. Dat arcade tijdperk lijkt inmiddels ver achter ons, maar zo nu en dan zien we games voorbij komen die elementen uit dergelijke arcade games lenen. Eén hiervan is Scintillatron 4096, die binnenkort zal verschijnen.

Zoals je in de onderstaande trailer kunt zien, lijkt dit op een echte oldskool arcade space shooter. Jij krijgt ontelbaar veel vijanden op je afgevuurd en het is aan jou om met stalen zenuwen en uitstekende skills om hun aanvallen heen te manoeuvreren. Hoe minder je geraakt wordt, hoe beter je score zal zijn. Daarnaast kan je natuurlijk een combo opbouwen door deze vijandelijke schepen aan flarden te schieten.

Naast veelvoorkomende vijanden krijg je hier en daar ook te maken met sterkere vijanden die als eindbaas fungeren. Scintillatron 4096 verschijnt op 18 december voor de PlayStation 4 en Vita.