Komt Total War naar de gameconsoles toe?

Strategy games en gameconsoles, het blijft een lastige combinatie. Deze games kan je het beste met een muis en toetsenbord spelen en als je deze mogelijkheid niet voor de PlayStation 3 hebt, blijft het spelen van deze games op je favoriete gameconsole met een controller altijd een uitdaging. Toch blijven ontwikkelaars het proberen en nu lijkt het erop dat een prachtige game zijn opwachting wellicht gaat maken.

Ontwikkelaar Creative Assembly heeft namelijk laten weten om erover te denken om hun game Total War uit te laten brengen op de gameconsoles. Tegenover CVG vertelde lead artist Kevin McDowell gewoon dat ze erover denken om dit misschien in de toekomst te gaan doen. Dit met het oog omdat ze bij de ontwikkelaar het grote probleem hebben opgelost om deze strategy games lekker te kunnen bespelen met een controller.

“At some point. Maybe. I don’t know. We have actually solved the problem with controlling Total War games using a control pad anyway. In the past one of the artists actually coded up some experimental stuff just on his own time and was like, ‘Oh that actually works really well.”

Het verhaal wordt alleen maar sterker door de woorden van de lead designer van Creative Assembly, Jamie Fergusson. Hij zegt namelijk dat er ook nog de vraag is welk platform het beste is op de game te ‘pushen’. Oftewel waar komt de game het best op zijn recht? Wij hebben wel een idee hier op de redactie van PS3-Sense.

“There’s also, which is the better platform to push for, which is the best method? I mean you’ve talked about using joypads, we’ve also looked elsewhere, we’re looking at everything including iPhones, online gaming as well. Just different ways of playing.”

 1. crew Redacteur -    1887 XP
  GlobalSoldier's avatar

  Lijkt me tof, maar of het gaat werken qua besturing? Hmm…

 2.    121 XP
  Qim0's avatar

  Simpel, Move!

  Srry William, maar heb je het artikel zelf nog een keer gelezen voor je het plaatste?

 3.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @Qim0: Nee ik plaats zomaar iets zonder te lezen:P Wat bedoel je precies ?

 4.    117 XP
  bricefeyenoord's avatar

  Heb je strategies op de ps3 die je met muis en toetsenbord kan spelen dan?

 5.    879 XP
  WoofeR's avatar

  @bricefeyenoord: In het verleden was dat wel mogelijk op de PlayStation 2 en je kan een toetsenbord en muis aansluiten op je PlayStation 3 maar het is dus niet mogelijk tot op heden, maar dat ligt ook aan de game of deze het toelaat namelijk. Staat ook duidelijk in de post;)

 6.    169 XP
  nWo_PsyKoMaNiaK's avatar

  Total War FTW!

 7.    6677 XP
  Myx's avatar

  @GlobalSoldier: ja idd, kan me niet voorstellen om dat zonder muis te doen.

 8.    118 XP
  Marvin's avatar

  meesterlijke serie, ik heb ze allemaal! de besturing kan miss met een usb muis van sony en keyboard ofzo 😛 maja de graphix zullen wel weer een downgrade krijgen wat wel weer jammer is.

 9.    1865 XP
  elazzja's avatar

  Gewoon opttioneel een muis/toetsenbord aansluiten of misschien de PS3 keyboard kan ook van pas komen.