Strategy games en gameconsoles, het blijft een lastige combinatie. Deze games kan je het beste met een muis en toetsenbord spelen en als je deze mogelijkheid niet voor de PlayStation 3 hebt, blijft het spelen van deze games op je favoriete gameconsole met een controller altijd een uitdaging. Toch blijven ontwikkelaars het proberen en nu lijkt het erop dat een prachtige game zijn opwachting wellicht gaat maken.

Ontwikkelaar Creative Assembly heeft namelijk laten weten om erover te denken om hun game Total War uit te laten brengen op de gameconsoles. Tegenover CVG vertelde lead artist Kevin McDowell gewoon dat ze erover denken om dit misschien in de toekomst te gaan doen. Dit met het oog omdat ze bij de ontwikkelaar het grote probleem hebben opgelost om deze strategy games lekker te kunnen bespelen met een controller.

“At some point. Maybe. I don’t know. We have actually solved the problem with controlling Total War games using a control pad anyway. In the past one of the artists actually coded up some experimental stuff just on his own time and was like, ‘Oh that actually works really well.”

Het verhaal wordt alleen maar sterker door de woorden van de lead designer van Creative Assembly, Jamie Fergusson. Hij zegt namelijk dat er ook nog de vraag is welk platform het beste is op de game te ‘pushen’. Oftewel waar komt de game het best op zijn recht? Wij hebben wel een idee hier op de redactie van PS3-Sense.

“There’s also, which is the better platform to push for, which is the best method? I mean you’ve talked about using joypads, we’ve also looked elsewhere, we’re looking at everything including iPhones, online gaming as well. Just different ways of playing.”