De PlayStation Classic bevat 20 games en hier zitten zeker mooie titels tussen. Toch zijn er ook games die ontbreken, maar de selectie is nu eenmaal vastgesteld en daar zal Sony verder niets meer aan doen. Sony is immers niet van plan om nieuwe games beschikbaar te stellen of updates uit te brengen.

Sommige techneuten zijn een beetje in het systeem gaan rommelen, zo bleek eerder al dat je het debug menu kunt benaderen met een toetsenbord. Nu blijkt dat Sony veel meer games getest heeft, maar dat die niet in de uiteindelijke selectie terecht zijn gekomen.

Het gaat in totaal om 36 titels waar referenties van gevonden zijn in de firmware van het apparaat. Dat betekent dat Sony minstens 56 titels overwogen heeft, maar dat er een hele hoop zijn afgevallen. Om welke games het gaat zie je op de afbeelding hieronder.

Tussen het overzicht zien we titels staan die we ook graag op de PlayStation Classic gezien hadden, maar dat zit er helaas niet in. Opvallend is ook dat Sony niet de moeite heeft genomen om de referenties weer weg te halen, wat een beetje slordig is.