Het huidige seizoen van Fortnite: Battle Royale komt vandaag tot zijn einde en het volgende seizoen staat al in de startblokken. Seizoen 7 begint vandaag en ondanks dat we nog niet alle details hebben, hebben we wel alvast een overzicht voor je van wat je zoal mag verwachten.

Derde modus genaamd Creative

Naast Save the World en Battle Royale wordt Fortnite nog een modus rijker. Met seizoen 7 kan je ook aan de slag in ‘Creative’. Hier kan je – zoals de naam al suggereert – je fantasie en creativiteit de vrije loop laten. Je kan de meest gekke dingen bouwen op je privé eiland en samen met je vrienden leuke spellen verzinnen om op een creatieve manier tegen elkaar te strijden. De onderstaande video legt het nog wat extra uit.

Fortnite Creative start voor iedereen op 13 december, een week na de release van seizoen 7. Wil je al eerder aan de slag met deze nieuwe modus? Spelers die de Battle Pass van seizoen 7 kopen kunnen er vanaf vandaag al mee aan de slag. Een weekje later wordt het voor iedereen beschikbaar gesteld.

Een winters thema in Battle Royale

In het afgelopen seizoen stond vooral “Kevin”, de paarse kubus, en de daarbij behorende incidenten centraal. Zo zagen we Loot Lake voor onze ogen de lucht in getild worden, werden we geïntroduceerd tot de Shadow Cubes, waardoor je tijdelijk onzichtbaar was en natuurlijk het Fortnitemares evenement.

Voor dit seizoen is er nog niets met zekerheid bevestigd, maar we kunnen vrijwel zeker zeggen dat Battle Royale een winters tintje krijgt. Spelers zagen eerder al een ijsberg richting het eiland komen en ook zijn er berichten dat er sneeuw valt op het kleinere eiland waar je spawnt. Wellicht krijgen we dus voor de komende paar weken een besneeuwde map in Battle Royale .

Gelekte skins

Nogmaals, Epic Games moet alles nog bevestigen, maar ze zijn op Twitter flink aan het teasen geweest in de afgelopen dagen. Zo hebben we een aantal tweets voorbij zien komen en elke tweet bevatte een afbeelding die het winterse thema nogmaals benadrukte.

De silhouetten op de afbeeldingen lijken daarnaast op de gelekte afbeelding hieronder. Via een foutje in de iOS Store verscheen deze afbeelding net wat te vroeg en natuurlijk is die inmiddels het internet rondgegaan. De drie skins die je hier ziet zijn outfits afkomstig uit de nieuwe Battle Pass. Wat vinden jullie van de gelekte skins?

blank
Tot zover de eerste informatie over het nieuwe seizoen. Naar verwachting maakt Epic Games vandaag meer details bekend en dat lees je natuurlijk hier.