Nog niet zo lang geleden verscheen de eerste developer diary van The Dark Pictures Anthology: Man of Medan. In deze video vertelde de ontwikkelaar hoe zij een spookachtig, verlaten schip proberen te maken dat authentiek aanvoelt. Design en audio gaan hand in hand bij het maken van zo’n locatie en daar wordt meer over uit de doeken gedaan in de tweede developer diary.

Deze tweede video sluit nauw aan op de vorige video en het is interessant om beide video’s achter elkaar te bekijken. In dit deel legt de ontwikkelaar uit hoe er naar huidige schepen wordt gekeken. Hoe zien de verschillende fases van verval eruit? Hoe ziet het schip eruit nadat het zoveel jaren geroest heeft?

Om de geluiden zo authentiek mogelijk te maken is het team aan boord van een oud militair schip geweest om daar allerlei geluiden op te nemen. Denk hierbij aan piepende scharnieren en het gegalm door de smalle gangen wanneer een metalen, oude deur dichtvalt.

Het is zeker interessant om even te bekijken, want het geeft leuke behind-the-scenes informatie. Mocht je de eerste video hebben gemist, dan kan je die ook hieronder bekijken.