Far Cry 5 verscheen eerder dit jaar en buitengewoon snel is er al een ‘nieuw’ deel aangekondigd. Althans, het is een direct vervolg op Far Cry 5 die zich na de nucleaire explosie afspeelt. Om precies te zijn speelt Far Cry: New Dawn zich 17 jaar later af in een drastisch getransformeerde Hope County.

De natuur heeft de ooit zo mooie wereld helemaal overgenomen en dat wordt kleurrijk in beeld gebracht door het ‘superbloom’ fenomeen. De overlevers zijn in deze game begonnen met het opbouwen van een nieuwe community en sommige van de personages komen vast bekend voor, zoals pastoor Jerome.

De nieuwe wereld is echter niet alleen maar iets om vrij van te genieten, want er doemt een nieuw gevaar op in de vorm van ‘The Highwaymen’, een rovende en nietsontziende bende geleid door de tweelingzusters Mickey en Lou. De zussen waren nog kinderen toen de bom afging en zij zijn opgegroeid in de ruwe omgeving die nadien is ontstaan.

De groep onder hun leiding gaat van locatie naar locatie om alle resources te verzamelen en onderweg vermoorden ze alles en iedereen, of ze rekruteren mensen. Kortom, het is een gevaarlijke groep en hun oog is nu op Hope County gevallen. Het is dus aan jou om een stokje voor hun plannen te steken.

Vanuit je eigen thuisbasis – die je helpt opbouwen – zul je de strijd met The Highwaymen aangaan en in de basis krijg je de mogelijkheid om wapens en voertuigen te craften. Ook kan je nieuwe ‘Guns & Fangs for hire’ trainen, waaronder Timber. Timber is een Akita (hondenras uit Japan) die in deze game je beste vriend is. Verder zal je thuisbasis ook dienen als startpunt voor nieuwe expedities.

Deze expedities zijn nieuw, want deze missies brengen je naar alle uithoeken van Hope County en tevens nieuwe locaties. Ook zullen de expedities elke keer anders zijn als je ze speelt, waardoor het een hoge replay waarde kent.

Far Cry: New Dawn is een stand-alone uitbreiding voor Far Cry 5 en deze game verschijnt op 15 februari 2019.