City Interactive is een ontwikkelaar die zich bezig houdt met vooral First Person Shooters. Dit gebeurt onder leiding van niemand minder dan Stuart Black, jawel de bedenker van de game Black welke succesvol was op de PlayStation 2. Begin volgend jaar kunnen wij een nieuwe game van deze ontwikkelaar verwachten, namelijk Sniper: Ghost Warrior. Maar hier blijft het niet bij volgens Eurogamer.net.

De ontwikkelaar schijnt namelijk aan nog eens maar liefst vier (!) FPS te werken. Eén daarvan moet een Tweede Wereldoorlog shooter gaan worden van de hand van Stuart Black, zo zegt hijzelf. Verder zegt hij dat deze game vooral historisch juist zal worden en dat we veel avontuur kunnen verwachten.

“An exciting new story-driven WWII shooter that will emphasize high adventure in a genre that’s become bogged down in reverence and historical accuracy.”

Een tweede FPS van City Interactive wordt misschien de opvolger van Sniper: Ghost Warrior, duidelijk genoemd als Sniper 2. Dit wordt verklaard door een woordvoerder van de ontwikkelaar. Welke de andere twee FPS gaan worden is nog niet bekend, maar wel een leuk detail is dat alle vier de games gebruik gaan maken van de Unreal Engine 3 en Crytek’s CryENGINE3.

“It could be that one of them is Sniper 2.”