In de nacht van donderdag op vrijdag vond The Game Awards 2018 plaats, het jaarlijkse evenement waar onder andere altijd de award voor beste game van het jaar wordt uitgereikt. Zoals bij jullie wellicht bekend is, heeft God of War dit jaar de titel van ‘Game of the Year’ in de wacht gesleept.

We kunnen dit evenement en de winnaar natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan zonder dat we het hier even belichten. Voor wie het niet meer op zijn netvlies heeft staan, de top vijf werd verder gecompleteerd door: Assassin’s Creed: Odyssey, Celeste, Marvel’s Spiderman, Monster Hunter: World en Red Dead Redemption 2.

De stelling die we aan dit onderwerp verbinden is dat God of War de terechte winnaar is geworden. Daarmee willen we graag ruimte maken om met jullie hierover te discussiëren. Want ben je het er mee eens of had jij liever één van de andere genomineerden zien winnen? En zo ja, wat is daar de reden voor?

Het kan natuurlijk ook nog zijn dat de game die in jouw ogen moest winnen helemaal niet eens was genomineerd. Misschien ben je daarom juist wel teleurgesteld in deze hele awardshow. Omdat er in het afgelopen jaar zoveel games zijn uitgekomen, waarbij iedereen wel een persoonlijke favoriet heeft, horen we je graag.

God of War was een uitstekende game, absoluut één van de betere dit jaar. Maar is de game beter dan bijvoorbeeld Red Dead Redemption 2, of Spider-Man? Het is natuurlijk heel erg een kwestie van smaak en dat maakt dit juist tot een interessant onderwerp voor een discussie.

Of je het er nu mee eens bent of niet, laat je weer horen en onderbouw je mening. Daarvoor heb je zoals altijd hieronder de ruimte.