Treyarch voorziet Call of Duty: Black Ops 4 komende week, op 11 december, van de grootste update tot nu toe. De gratis content update heet Operation Absolute Zero. Hiermee worden de drie modi van de game uitgebreid met nieuwe content en tevens worden er belangrijke aanpassingen doorgevoerd.

Hieronder een overzicht van alle toevoegingen en aanpassingen per modus. Voor meer details kun je terecht bij de uitgebreide blogpost van Treyarch.

Multiplayer

Operation Absolute Zero voegt een nieuwe Specialist aan de multiplayer toe: Zero. Zij is een gevaarlijke hacker die met diverse tools de tegenstander kan dwarsbomen. Zero is voor alle spelers eenvoudig vrij te spelen. Wanneer je Tier 1 in de Black Market voltooit, wat je doet door de multiplayer simpelweg te spelen, krijg je toegang tot Zero.

De aankomende update brengt verder drie nieuwe wapens met zich mee. Het gaat om de Daemon 3XB SMG, de SWAT RFT assault rifle en het mêlee wapen Secret Santa. Ook deze wapens zijn door iedereen vrij te spelen via de Black Market. Naast de wapens worden er ook nieuwe camouflages en reticles aan de multiplayer toegevoegd. Een belangrijke aanpassingen voor de Black Market is verder dat het aantal Tiers wordt teruggebracht van 200 naar 100.

Blackout

Op 10 december krijgt Call of Duty: Black Ops 4 al een update die flink wat aanpassingen doorvoert in de Battle Royale modus Blackout. Zo komt er een systeem waarbij spelers hun armor kunnen repareren en worden er verbeteringen voor de audio doorgevoerd. Ook wordt de balans van de wapens verbeterd en zal de map enkele veranderingen krijgen waarmee het geheel in de stijl van de tijd van het jaar komt. Ook wordt het duidelijker waar andere spelers in de map droppen.

Vervolgens wordt op 11 december, wanneer Operation Absolute Zero start, de map van Blackout uitgebreid met Hijacked. Deze populaire multiplayer map uit Call of Duty: Black Ops II zal in het noordwesten van de map verschijnen. Verder krijgt Blackout een nieuw voertuig. De ARAV is een gepantserd voertuig met een machinegeweer erop, die daarmee geschikt is voor twee spelers. De nieuwe Specialist Zero kan ook worden vrijgespeeld voor Blackout, evenals de vier personages van de Zombies-map IX.

Blackout zal na de update ook meer items ondersteunen waarmee jouw specialist kunt personaliseren. Spelers zullen ook nieuwe wapens in de map vinden. Treyarch laat daarnaast weten dat er binnenkort nog meer content aankomt voor Blackout, waaronder Custom Games, camouflages voor wapens en interface updates.

Zombies

Hoewel er nog geen nieuwe map uitkomt voor de Zombies-modus, kunnen spelers wel andere nieuwe content verwachten. Daily Callings is een nieuwe feature die dagelijkse uitdagingen met zich meebrengt. Spelers worden beloond met extra XP en Nebulium Plasma wanneer deze voltooid worden. Een andere nieuwe feature is de Black Ops Authenticity Stamp. Met dit systeem kun je makkelijk je statistieken en resultaten delen met andere spelers. Als laatste zal je ook voortgang boeken in de Black Market Tiers als je de Zombies-modus speelt.