Special Operation 3 gaat vandaag van start voor Ghost Recon: Wildlands en hierin wordt een hommage gebracht aan een eerder deel, Ghost Recon: Future Soldier. Dit nieuwe seizoen brengt een speciale missie naar de game die in het teken staat van Future Soldier. Zelfs de iconische personages Scott Mitchell en John Kozak komen in deze missie voorbij.

In de missie doet Ghost-leider Scott Mitchell een beroep op Nomad en zijn team om nieuweling John Kozak een complot te helpen onderzoeken dat het Santa Blanca kartel aan een nucleaire dreiging linkt. Deze speciale uitdaging is zowel solo als met maximaal vier spelers in coöp speelbaar.

Verder brengt de nieuwe update voor Ghost Recon: Wildlands nog nieuwe Future Soldier content naar de game. Het gaat hier om twee Ghost War klassen; Vanguard en Sharpshooter. Verder worden er nog allerlei cosmetische items toegevoegd. Afsluitend brengt deze update nog twee nieuwe Ghost War maps naar de game, dat zijn: Lithium Mine en Outskirts.

  • Vanguard – Deze klasse gebruikt sensorgranaten om verborgen vijanden weer te geven en te markeren voor zijn teamgenoten.
  • Sharpshooter – Deze klasse kan dankzij zijn Long Range Specialist vaardigheid de baan van de kogel beïnvloeden.