Glen Schofield en Michael Condrey waren de twee gezichten van Sledgehammer Games, een studio die zij beiden hebben opgericht. Met deze studio hebben ze grootse dingen gedaan, zo mochten zij de Call of Duty’s Modern Warfare 3, Advanced Warfare en WWII maken voor Activision. Vooral die laatste gooide hoge ogen en heeft het heel erg goed gedaan en Call of Duty eigenlijk weer uit een kleine dip gehaald.

Glen Schofield is erg belangrijk voor Sledgehammer Games, maar hij heeft nu aangekondigd een ander pad te gaan bewandelen. Eind december vertrekt hij namelijk bij Activision, want hij gaat iets nieuws proberen, maar wat dat is blijft vooralsnog onduidelijk. Het moment dat Schofield weggaat is ongeveer halverwege de ontwikkeling van de Call of Duty waar Sledgehammer nu mee bezig is.

Activison geeft de drie ontwikkelaars Infinity Ward, Sledgehammer Games en Treyarch namelijk telkens drie jaar de tijd om een Call of Duty te maken. Dat betekent dat volgend jaar Infinity Ward aan de beurt is en in 2020 dus weer Sledgehammer Games. Vermoedelijk zal de Call of Duty van 2020 ook de eerste next-gen Call of Duty worden, een grote taak dus voor Sledgehammer Games.

Hopelijk zien we Glen Schofield snel ergens anders opduiken, maar eerst neemt hij wat tijd voor zichzelf om te relaxen, zo meldt hij op Twitter.