Inmiddels iets meer dan een week verkrijgbaar en nu al zijn de eerste hacks beschikbaar voor de PlayStation Classic. Door het gebruik van open-source software is dit eigenlijk niet heel gek. Dit wordt nog wat gemakkelijker gemaakt doordat de beveiliging van het apparaat eigenlijk nihil is.

Sony heeft weinig moeite gedaan om tools te verbergen die het mogelijk maken om de PlayStation Classic te openen voor third-party software. Console hacker Pat Hartl heeft nu al een open-source tool gelanceerd, genaamd BleemSync, die het mogelijk maakt om zelf games toe te voegen aan de console.

Je kunt de tool hier vinden via Github en wanneer je bin en cue files van PSOne games toevoegt, kun je die met gemak afspelen op het apparaat. Het downloaden van PSOne games is niet toegestaan, het rippen van games die je zelf al in bezit hebt is echter geen enkel probleem.

Op deze manier kun je dus toch nog games als Tony Hawk’s Pro Skater of Crash Bandicoot op de PS Classic krijgen, waarmee het apparaatje dus alsnog een beetje charme krijgt.