In onze review wisten we je al uitgebreid te vertellen waarom de PlayStation Classic een apparaat is die je beter niet kunt gaan halen. Zelfs wij als PlayStation-liefhebbers zien dat het apparaat te veel gebreken kent en daardoor veel van z’n charme verliest. En dan doe je toch iets niet helemaal goed.

In een video van YouTuber ‘8 Bit Flashback’ kun je duidelijk zien waarom de SNES Classic eigenlijk een veel beter apparaat is. Hij heeft namelijk zijn SNES Classic gehackt om Ridge Racer Type 4 te kunnen draaien met een PSOne emulator. Zo heeft de game op de PlayStation Classic last van heel veel input-lag, terwijl dit op de SNES Classic helemaal niet het geval is. Ook de manier waarop de game draait is een wereld van verschil, met framedrops op de PS Classic die afwezig zijn op de SNES Classic.

Er zit dus een enorme vertraging in de controller van PS Classic, alsook in de PAL-games en dat zorgt voor slechte overall performance. Deze video laat dit goed zien en daarmee is het wel duidelijk dat we dit apparaatje beter kunnen laten liggen.