De games van 2019: Ghost of Tsushima – Naast dat Sony veel met bekende franchises als Uncharted, The Last of Us en God of War werkt, zijn ze niet beroerd om ook nieuwe projecten te ondersteunen. Zo zagen we met Marvel’s Spider-Man dat het wel degelijk mogelijk is om een fantastische superheldengame te maken in dat universum en hopelijk geeft Ghost of Tsushima een hele nieuwe dimensie aan samoeraigames. We hebben vandaag de dag het welbekende Samurai Warriors en vroeger hadden we de Genji en Tenchu games, maar Ghost of Tsushima lijkt toch wel wat meer te zijn dan die titels.

Ghost of Tsushima – In Ghost of Tsushima kruip je in de huid van de enige overlevende samoerai van Tsushima Island, een samoerai die erin geslaagd is om de eerste Mongolische invasie van Japan te overleven. Wie een beetje bekend is met deze invasie, weet dat overleven eigenlijk bijna geen mogelijkheid was. Kublai Khan, de kleinzoon van de meedogenloze Genghis Khan, leidde deze invasie met als gevolg heel veel doden. Er wordt geschat dat hij tijdens de eerste invasie ruim 20.000 doden heeft veroorzaakt en bij de tweede zelfs meer dan 100.000.

blank

Het verhaal van de samoerai wordt op een prachtige manier verteld in Ghost of Tsushima, een game afkomstig van Sony’s eigen studio Sucker Punch. Zij zijn natuurlijk bekend van de inFAMOUS franchise, die het altijd erg goed gedaan heeft en daarvoor maakten zij de Sly Cooper games voor de PS3. De laatste inFAMOUS was een semi-launch titel voor de PlayStation 4 en verscheen in 2014. Je kunt dus wel stellen dat Sucker Punch al heel lang werkt aan deze game. Het is in ieder geval een bijzonder en ambitieus project, dat een verhaal zal vertellen op een manier die we nog niet eerder hebben gezien. Dat samen met prachtige gameplay, zorgt ervoor dat dit dé samoerai game is waar we op hebben zitten wachten.

Voorlopige verwachting: Sucker Punch schatten we erg hoog in als het gaat om het afleveren van kwaliteitsgames. Zij zijn een zeer ervaren studio met eigenlijk alleen maar goede games op hun naam en zelfs de DLC is nooit tegengevallen. Het feit dat ze met dit bijzondere project aan de slag mochten gaan, laat zien dat Sony deze studio erg serieus neemt. Of de aangegeven release van 2019 gehaald gaat worden, weten we niet; ergens bestaat namelijk het vermoeden dat deze game de levenscyclus van de PlayStation 4 gaat afsluiten. Wat het ook zijn mag, we hopen snel meer te zien van deze game. Het is nog wat vroeg om te kunnen stellen dat het een magische titel gaat worden, maar tot zover zijn alle signalen positief.