Het is altijd jammer wanneer games niet de technologie gebruiken die beschikbaar is om ze naar een net wat hoger niveau te tillen. Bij Ace Combat 7 is dit helaas het geval, Bandai Namco laat namelijk weten dat de game geen HDR en/of 4K zal ondersteunen. Ze hebben de prioriteit gegeven aan andere aspecten, waaronder de framerate. De game kent wel een betere resolutie op de PS4 Pro en Xbox One X, dus verwacht op die systemen een geoptimaliseerde versie van Ace Combat 7.

In principe zien we liever geen HDR, dan slecht geïmplementeerde HDR zoals bij Red Dead Redemption 2 het geval bleek te zijn. Alsnog jammer voor diegene met een HDR-TV, maar gelukkig heeft de framerate wel een grote rol gespeeld bij de ontwikkeling en dat lijkt geheel op orde te zijn.

Dan wat betreft het aantal speeluren, dat kan oplopen tot wel meer dan 50+ uur. Bandai Namco gaf wel aan dat het afhankelijk is van de piloot en hoe goed je de missies weet te voltooien. Ben je een perfecte piloot die geen fouten maakt? Dan ben je iets meer dan 10 uur kwijt aan de game. Wil je echter ook alle vliegtuigen vrijspelen, dan ben je rond de 50 uur bezig.

“Adjusting the shaft of game level design and the length of gameplay time are decided based on the cycle of how you fail and retry missions,” the studio explained. “But, if an ace pilot plays without any mistakes, play time is more than 10 hours. If a player explores deeply and aims to complete all aircrafts, it is assumed to be around 50 hours.”