De games van 2019: Wolfenstein: Youngblood – MachineGames is al een paar jaar bezig met de Wolfenstein franchise en het is wel duidelijk dat zij heel goed weten wat ze doen. Wolfenstein: The New Order was uitstekend, net zoals Wolfenstein: The Old Blood en Wolfenstein: The New Colossus was misschien nog wel beter dan de voorgaande twee games. Ze krijgen er ook geen genoeg van, want ze werken momenteel aan Wolfenstein: Youngblood, een spin-off. Ditmaal stappen we namelijk niet in de schoenen van B.J. Blazkowicz, maar in die van zijn dochters.

Wolfenstein: Youngblood – Qua gameplay hoeven we natuurlijk niet uit te leggen wat je mag verwachten, want Wolfenstein: Youngblood zal bol staan van de harde actie. De nazi’s zijn nog steeds de heersende partij in de fictieve wereld van Blazkowicz en hoewel hij ze op effectieve wijze meermaals tegenstand heeft geboden, is het regime nog niet ten einde. Maar het verrassende van deze game is dat je ditmaal met zijn dochters speelt. Blazkowicz heeft blijkbaar een tweeling gekregen na zijn avonturen in Noord-Amerika en in deze game is onze held verdwenen. De twee dames deinzen net zoals hun vader nergens voor terug en samen gaan ze in Parijs op zoek naar B.J.

blank

Afgaande op de vorige Wolfenstein games is de kans zeer groot dat we vergelijkbare gameplay krijgen. Kortom, harde actie en explosieve situaties in een wereld waarin het vechten tegen de nazi’s haast onmogelijk is. MachineGames probeert echter wel iets volledig nieuws te doen, want doordat zijn dochters een tweeling zijn, kun je de game in coöp spelen. Hoe deze coöp precies gaat werken, is nog even afwachten, want speel je altijd met z’n tweeën zij aan zij of zul je ook apart van elkaar stukjes avontuur gaan beleven? Dat is voor nu nog even de vraag. Wel is het nu al zeker – ondanks dat we er nog weinig van gezien hebben – dat Wolfenstein: Youngblood een heerlijke shooter gaat worden.

Voorlopige verwachting: De combinatie MachineGames en Wolfenstein heeft tot op heden enkel fantastische games opgeleverd, dus we verwachten niet veel anders van Wolfenstein: Youngblood. Toch is het wel goed dat de ontwikkelaar wat nieuws probeert te doen en hoewel coöp geen onbekend terrein is, is het in de Wolfenstein context direct interessant als je het ons vraagt. De harde actie verdubbelt zich in vuurkracht, dus dat betekent op papier nog meer heerlijke gameplay. Hoe diep het samenwerken uiteindelijk gaat en of coöp ook echt een daadwerkelijke meerwaarde heeft, moet nog blijken. Desalniettemin hebben we er nu al zin in. Puur omwille van het feit – en ja, we vallen een beetje in herhaling – dat MachineGames echt heerlijke shooters maakt.