De games van 2019: Death Stranding – Nadat Kojima en Konami op niet al te prettige wijze uit elkaar zijn gegaan, greep Sony z’n kans om exclusief met de legendarische Japanner samen te gaan werken. De titel Death Stranding werd aangekondigd en die is inmiddels al een lange tijd in ontwikkeling. Zo langzamerhand begint het dus tijd te worden dat er een releasedatum genoemd gaat worden, al weet je met Kojima natuurlijk maar nooit. Toch nemen we de gok en zeggen we dat deze titel in 2019 verschijnt; en dit is natuurlijk een game om naar uit te kijken.

Death Stranding – We hebben sinds de aankondiging van Death Stranding verschillende trailers gezien en keer op keer waren ze net zo indrukwekkend als nietszeggend. Met Norman Reedus in de hoofdrol wandel je rond in een uitgestorven omgeving die qua inspiratie overduidelijk op IJsland is gebaseerd. Wat het doel is en waarom de personages doodsbang zijn voor de onzichtbare wezens is een totaal raadsel. Net zoals de vreemde situaties die gaande zijn met de baby’s. In Death Stranding is het hebben van een baby in iemands lichaam niet langer voorbehouden tot de vrouw, bij mannen kan het net zo goed.

blank

De bizarre trailers en situaties die we tot dusver hebben mogen aanschouwen zijn uiterst merkwaardig, maar toch weet Kojima telkens weer de aandacht op zich te vestigen. Hoewel de beelden keer op keer nietszeggend waren, wisten de trailers toch heel erg te intrigeren en ook hebben ze weer geleid tot allerlei theorieën. Kojima is immers een meester in het verwerken van nietszeggende hints in z’n trailers, die als ze bij elkaar worden gelegd tot boeiende conclusies kunnen leiden. Allemaal leuk en aardig uiteraard, maar nog steeds zijn we over de gameplay geen klap wijzer geworden. Maken we ons daar zorgen over? Niet echt.

Voorlopige verwachting: Er zijn maar weinig ontwikkelaars die zich kunnen permitteren dingen te laten zien waar niemand iets van begrijpt. Dat er dan ook nog een fanbase ontstaat, is helemaal uniek, maar aan iemand als Kojima kan je dat wel toevertrouwen. Zijn games waren tot op heden altijd van goede kwaliteit, boden interessante gameplay en nog sterkere doch complexe verhalen. Death Stranding heeft een monstercast, een mysterieuze vibe en wist vanaf het allereerste moment gamers te interesseren. Het is afwachten wat het gaat worden, maar zoals vrijwel altijd geldt voor Kojima games staat ons iets bijzonders te wachten. Laat Death Stranding dus maar snel komen!