De games van 2019: Left Alive – Om een goede game te maken is het een must om er voor te zorgen dat er mensen aan werken die barsten van het talent. Voor Left Alive heeft Square Enix van deze regel de grootste speerpunt gemaakt en gezocht naar grote namen in de game-industrie. Zo is Toshifumi Nabeshima, de man achter de Armored Core-reeks, aangetrokken om de ontwikkeling van de game te overzien. Tevens zijn Yoji Shinkawa en Takayuki Yanase – respectievelijk verantwoordelijk voor het design van de personages in de Metal Gear-serie en designer van de mechs van onder andere Xenoblade Chronicles X – toegevoegd aan het team om er zeker van te zijn dat het goed zit met het artwork van de game. Er zit dus een talentvol team achter Left Alive en dat schept natuurlijk hoge verwachtingen.

Left Alive – Het nieuwste project van Square Enix wordt omschreven als een survival action shooter. De game speelt zich af in de toekomst en wel in het jaar 2127 alwaar de mensheid de aarde letterlijk en figuurlijk heeft uitgeput. Er is ook een oorlog gaande en die wordt gevolgd door de ogen van drie verschillende personages. Jij krijgt de controle over elk van hen en je ziet de oorlog dus van diverse kanten. Tijdens het avontuur zal je voor verschillende beslissingen komen te staan, die het verhaal kunnen veranderen en die grootschalige gevolgen kunnen hebben. De game vraagt dus niet alleen om snelle reflexen in de diverse actiescènes, want je zal ook je koppie moeten gebruiken om er voor te zorgen dat jouw keuzes goed uitpakken.

Volgens de ontwikkelaar kan je helemaal zelf bepalen hoe je Left Alive gaat spelen. Je kan kiezen om als een ware ‘Rambo’ je tegenstanders te lijf te gaan, maar het is ook mogelijk om ongezien langs je vijanden te komen en/of hen ongezien uit te schakelen. Zo heb je onder andere verschillende boobytraps tot je beschikking waarmee je je tegenstanders compleet kunt verrassen. Waar je wel altijd rekening mee moet houden is dat je je eigen lichaam goed in conditie houdt. Dat betekent dat je goed moet eten en dat je dus ook je omgeving moet onderzoeken om te kijken of er voedsel of iets dergelijks te vinden is. Het zijn dus niet alleen de kogels van de vijanden die je levensenergie kunnen doen verminderen.

Voorlopige verwachting: Er werken heel wat talentvolle mensen aan Left Alive, maar Square Enix heeft vooralsnog niet heel erg veel van diens nieuwe project laten zien. Je kan je dan ook afvragen of dit is gedaan om zo weinig mogelijk van de game te spoilen, zodat gamers omver worden geblazen als zij de game daadwerkelijk kunnen spelen of dat de ontwikkelaar/uitgever toch niet zoveel vertrouwen heeft in Left Alive. De gameplay beelden die ze hebben laten zien, maken gamers nog niet bepaald enthousiast over de game. Het lijkt er vooralsnog op dat we te maken hebben met een vrij generieke shooter, die zich een beetje doet onderscheiden door gebruik te maken van mechs. Toch is het haast niet voor te stellen dat de game zal tegenvallen, doordat er zoveel talentvolle mensen aan meewerken. Er is daarom zeker goede hoop dat Left Alive wel degelijk een titel is om rekening mee te houden.