De games van 2019: Control


De games van 2019: Control – Na 2003 besloot Remedy PlayStation de rug toe te keren en alleen games te maken voor de pc en Xbox-consoles. De games die zij maakten voor Microsoft waren Alan Wake, Alan Wake: American Nightmare en Quantum Break. Alan Wake wist goed te scoren, maar de overige twee werden niet door iedereen even positief ontvangen. PlayStation-bezitters hebben dus niet echt heel veel gemist. De Finse ontwikkelaar is echter van mening dat hun nieuwe titel, genaamd Control, een groter publiek verdient en de game wordt dan ook voor de PlayStation 4 uitgegeven.

Control – Remedy heeft voor hun nieuwste project gekozen voor een voor hen zeer bekend genre, namelijk een third-person shooter, maar mixt dit met het bovennatuurlijke. Een super geheime organisatie wordt aangevallen door buitenaardse krachten en het is aan de nieuwe directeur om dit een halt toe te roepen. Om de hoofdrolspeelster te helpen heeft zij een bijzonder vuurwapen tot haar beschikking en ze kan gebruik maken van bovennatuurlijke krachten. Door deze te combineren kan zij de meest krachtige aanvallen inzetten om haar tegenstanders te verslaan. Tevens speelt het verhaal een grote rol en je zal er gaandeweg achter komen waarom de organisatie wordt aangevallen.

Voor de grafische aankleding heeft de Finse ontwikkelaar besloten om geen gekke dingen te doen en het zelfs een beetje op safe te spelen. Gamers die Quantum Break hebben gespeeld, zullen de realistische stijl van Control direct herkennen. De Xbox One-console exclusive werd dan wel met wisselende reacties ontvangen, iedereen was het er in ieder geval over eens dat de game er grafisch meer dan prima uitzag. Wat wel anders is dan de vorige titels van Remedy, is dat de speler veel meer vrijheid heeft in Control. Waar eerdere games van de Finse ontwikkelaar toch vrij lineair waren, kan je nu wanneer je maar wilt terugkeren naar locaties waar je eerder bent geweest. Het kan zelfs zo zijn dat deze er dan heel anders uitzien dan de keer daarvoor.

Voorlopige verwachting: Het is nog niet bekend wanneer Control precies zal uitkomen, maar er zijn wel al wat details gegeven over het spel en er zijn wat gameplay-beelden getoond. Het spel ziet er in ieder geval oogstrelend uit en de sfeer is erg mysterieus. Met de actie lijkt het ook wel goed te zitten. Deze oogt erg spectaculair, mede door het gebruik van effecten die explosies en dergelijke nog indrukwekkender maken. De grote vraag is nu alleen of er genoeg variatie aanwezig is, zodat de actiemomenten niet heel snel repetitief worden. Er is goede hoop dat dit niet zal gebeuren, want de hoofdrolspeelster kan bovennatuurlijke krachten gebruiken en dit kan voor veel verschillende manieren zorgen om je tegenstanders uit te schakelen. En als er één ding is waar Remedy goed in is, dan is het de speler wel vette actiescènes voorschotelen.

Boxshot Control

Control

Releasedatum:
27-08-2019
Genre:
Actie
Uitgever:
505 Games
Ontwikkelaar:

6 reacties

 1.    1233 XP
  Melvin's avatar

  Heb Quantum Break gehad en uitgespeeld en vond het een leuke vermakelijke game.
  Hou de titel dus in de gaten.

 2.    1330 XP
  TreyarchRockzz's avatar

  En vergeet niet remedy was ook de makers van de geweldige shooter game.
  Max Payne 1 en Max Payne 2 The fall of Max Payne.

 3.    138 XP
  BrutalRage's avatar

  Not sure, lijkt leuk op eerste gezicht, denk alleen dat het snel saai word.

 4.    463 XP
  tielo's avatar

  Alan Wake en Quantum Break waren de enige games die ik op de Xbox had willen spelen. Te weinig om die console te kopen. Dus blij dat deze game ook op de PS uitkomt. Lijkt met leuk.

 5.    772 XP
  Hypoman's avatar

  Voor mij éën van de meest interessante nieuwe IP’s

 6. Anoniem -   
  31.161.184..xxx's avatar

  Wow! Tof.

Bekijk hier de eerste 13 minuten van Control
Speelduur van Control is ongeveer 15 á 20 uur
Bekijk hier meer dan 25 minuten aan gameplay van Control
Dev diary van Control gaat in op de gevechtssituaties